Hronika

SMRT PJEVAČA POD VELOM TAJNE Svjedok tvrdi da se BACIO S MOSTA, ali jedan detalj nije jasan nikome

Popularni pjevač narodnih pjesama preminuo je na tragičan način i pod okolnostima koje su ostale pokrivene velom tajne, a o detaljima smrti Dušana Kostića se i dan danas priča.

SMRT PJEVAČA POD VELOM TAJNE Svjedok tvrdi da se BACIO S MOSTA, ali jedan detalj nije jasan nikome
FOTO: SCREENSHOT YOUTUBE

Bilo je to 13. maja 1996 godine oko 18. 50 časova – kako je pisalo u kratkom izvještaju policije. Navodi se da je Dušan “viđen kako skače preko ograde pančevačkog mosta, između stubova 39 i 41, odakle se više nije živ pojavio”.

Dušanova supruga Nevenka i kćerke tvrdile su da mnogo toga ne razumiju.

– U cijelom slučaju ima mnogo nelogičnosti. Jedini svjedok navodnog samoubistva nije siguran da je to bio Duško. On je izjavio da je samo vidio nekog čovjeka kako skače – otkrila je Nevenka svojevremeno.

Na mjestu nesreće pronađena je Duškova torbica sa ličnim dokumentima.

– I taj dio je obavijen sa mnogo tajni. Torbica i dokumenta su bili potpuno suvi, a njegovo tijelo nikada nije pronađeno – poručila je supruga pokojnog glumca.

Nekoliko dana nakon tragedije na adresu gospođe Nevenke, ali i adresu kuće Duškovih roditelja u Leskovcu i žene sa kojom je živio posljednje dane stiglo je kratko pismo : “Mnogo vas volim, oprostite mi”. Nije bilo ni potpisa ni pečata na koverti.

Prihvati notifikacije