Gradovi

SNJEŽNA BAJKA U PETROVCU "Ništa od sadnje luka, spremaj se za skijanje" (FOTO, VIDEO)

Nije da su ih smetovi odsjekli od svijeta i da su putevi neprohodni, ali ipak u Bosanskom Petrovcu i okolnim selima snijeg je napadao prilično, kao da će uskoro Božić, a ne Vaskrs i Đurđevdan.

SNJEŽNA BAJKA U PETROVCU "Ništa od sadnje luka, spremaj se za skijanje" (FOTO, VIDEO)
FOTO: MILENKO MARINKOVIĆ/ USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Petrovčani su se potrudili da dio te atmosfere podijele na društvenim mrežama.

– Ništa danas od sadnje luke, a planirao sam – objavio je Milenko Marinković uz sliku svog traktora zatrpanog snijegom. Fotografija je snimljena u selu Šljivno iznad Petrovca, a Milenko se žali da nije stigao napraviti garažu, pa mu se traktor, “smrzava na ovom kijametu”.

Naravno uslijedile su rekcije i to prilično živopisne. Dok su mu jedni preporučivali da umjesto luka, zasadi pasulj, koji je otporniji, drugi su mu predlagali da se mane motike i da se sprema za skijanje i da uživa u snježnoj bajci.

Da skijanje nije isključena opcija svjedoči i fotografija snimljena na Oštrelju, ali i video snimci i slike centra grada, objavljene u Fejsbuk grupi Bosanski Petrovac.

Bosanski Petrovac, 06.04.2021. u prelijepom zimskom ambijentu

Posted by Abdurrahman Balić on Tuesday, April 6, 2021

Snijega ima i u susjednom Drvaru, a najviše je zapadalo u Bosanskom Grahovu, gdje ga, kako svjedoče mještani, ima preko 20 centimetara.

Ipak to za ove gorštake, navikle na ljute zime i varljiva proljeća, nije neko iznenađenje.

– Pao snijeg, čudna mi čuda. Znao je pasti i poslije Đurđevdana, pa se ništa strašno nije desilo. Brzo će ovo okopniti, već se razvedrava – kaže jedan stariji mještanin Bosanskog Grahova.