Hronika

ŠOKANTNA VIJEST PROŠLA ČARŠIJOM Profesor podlegao u bolnici nakon što je PRETUČEN U KAFANI

Šokantna vijest o tome da je u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar preminuo Dane Puljić (50), profesor u Srednjoj školi Stolac, i to nakon što je u noći sa 8. na 9. oktobar pretučen u jednoj lokalnoj kafani, pronijela se jutros stolačkom čaršijom.

ŠOKANTNA VIJEST PROŠLA ČARŠIJOM Profesor podlegao u bolnici nakon što je PRETUČEN U KAFANI
FOTO: AVAZ/RAS SRBIJA

Tragom ove informacije Avaj je kontaktirao Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, u kojem je potvrđeno da se tuča dogodila, ali da je događaj zaveden pod narušavanje javnog reda i mira.

U tuči je učestvovalo više osoba i obaviješteni smo o tome da je D. P. podlegao u bolnici, ali o svemu je obaviješteno tužilaštvo te će više informacija o tome biti poznato u narednim danima nakon istražnih radnji – šturo je rekao Ljudevit Marić, portparol MUP HNK.

Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona rečeno je da je za sutra zakazana obdukcija tijela te da su naložili sve neophodne mjere i radnje radi potpunog rasvjetljavanja ovog događaja.

Iz SKB Mostar rečeno je da je nesrećni čovjek podlegao juče u Jedinici za intenzivno liječenje, gdje je sve vrijeme bio hospitalizovan.

(Avaz)