Svijet

Spasli je prolaznici: Čopor divljih pasa izujedao ženu dok je trčala u Australiji (FOTO)

Čopor australijskih divljih pasa dinga napao je u ponedeljak ženu koja je džogirala pored plaže na australijskom ostrvu K'gara, popularnoj turističkoj destinaciji, zbog čega su danas izdata upozorenja posetiocima koji planiraju aktivnosti u prirodi.

Dingo, Australijski psi
FOTO: STEPHANIE PILICK/EPA

Ženu staru 24 godine napala su tri ili četiri dinga dok je džogirala na plaži na ostrvu K'gara u državi Kvinslend, najvećem pješčanom ostrvu na svijetu ranije poznatom kao ostrvo Frejzer, saopštili su lokalni zvaničnici, prenosi AP.

Park je dom dingo pasa

Nacionalni park koji se nalazi na listi Svjetske baštine dom je divljih pasa dingo koji se smatraju najčistijim primjercima svoje vrste.

Turisti su se vratili na ovo ostrvo nakon što su ukinute restrikcije uvedene tokom pandemije i otkrili su da su dingo-psi postali manje oprezni u prisustvu ljudi, što je povećalo opasnost i za ljude i za ove životinje, predočila je čuvar divljih životinja Linda Berendorf.

Pročitajte još

Slučajni prolaznici spasli djevojku

– Dva slučajna prolaznika su spasla ženu od dinga koji su pokušavali da primjene istu tehniku lova koju koriste za veći plijen poput valabija – rekla je Berendorfova.

Žrtva je helikopterom prebačena u bolnicu Hervei Bai na kopnu, u stabilnom je stanju sa višestrukim ugrizima po ekstremitetima i po trupu, saopštila je Služba hitne pomoći Kvinslenda.

Administracija parka K'gara razmatra da li da se uništi čopor dingo-pasa, koji uključuje i one jedinske koje su i ranije ispoljavale “visoko rizično ponašanje” prema ljudima, rekla je Behrendorf.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije