Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SPORTISTI KOLATERALNA ŠTETA Odbojkaškim ekipama iz Srbije nije dozvoljeno da uđu na Kosovo da igraju mečeve

Društvo
Autor:

Foto: Nikolija Košak/RAS Srbija

Odbojkašima Bukovice iz Ivanjice i Ribnice iz Kraljeva zabranjeno je da uđu na Kosovo i Metohiju na prelazu Brnjak kako bi u Zubinom Potoku odigrali zakazane utakmice redovnog kola u okviru Regionalne lige – zapad.

Predsjednik i trener Odbojkaškog kluba Gračanica Milan Dabić rekao je za Kosev da su ekipe Gračanice i Lipljana danas trebale da budu domaćini ekipama iz Kraljeva i Ivanjice, iako su iz neformalnih kanala bili obaviješteni da će utakmice biti odložene, jer gostima neće biti dozvoljeno da uđu na samoproglašeno Kosovo.

Dabić je rekao da je izuzetak, koji je juče napravljen za ženski odbojkaški tim Tara iz Bajine Bašte, bio presudan da gosti ipak pokušaju da i danas dođu u Zubin Potok.

– Mi smo danas bili skeptični po tom pitanju, ali gosti ne bi ni krenuli na put da juče nije odigrana utakmica ženskih odbojkaških klubova. Njih su juče pustili, ali danas nisu pustili nijedan srpski tim iz Srbije – rekao je Dabić, prenijeli su beogradski mediji.

On je ocijenio da su sportisti “kolateralna šteta” političkih previranja.

– Mi smo kolateralna šteta nesporazuma između Beograda i Prištine zbog taksa – rekao je Dabić i dodao da to nije civilizovano, jer bi sportisti trebalo da se bave sportom, dok politika ne bi trebalo uopšte da ih interesuje.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO