Politika

„Spreman sam da razgovaram sa bilo kim, ako je to u interesu Srpske“ Crnadak o Šmitu i zaboravljenim zaključcima iz 2021. godine

Kao potpredsjednik PDP i šef kluba poslanika spreman sam da razgovaram sa bilo kim, ako je to u interesu Republike Srpske.

Skupština na otvorenom
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

To je poručio Igor Crnadak, povodom spekulacija da je Kristijan Šmit, između ostalih, planirao da se sastane u Banjaluci i sa predstavnicima PDP.

Međutim, Crnadak je naglasio da „ozbiljni sastanci moraju biti na profesionalan način zakazani, sa unaprijed dogovorenim mjestom i vremenom održavanja, usaglašenim formatom i temama sastanka“.

-PDP ostaje privržen zaključcima svih stranaka vezano za imenovanje Kristijana Šmita od 26. jula 2021. godine. Ove zaključke u kontinuitetu, skoro svakodneno, krše predstavnici SNSD i njihove koalicije – poručio je Crnadak na Fejsbuku.

Pročitajte još

Objavio je i pomenute zaključke u kojima se kaže da predstavnici političkih partija u Srpskoj odbacuju nametnute odluke visokog predstavnika, smatraju ih neprihvatljivim i ništavnim.

„Smatramo da ne postoje uslovi za donošenje odluka srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH (Predsjedništvu, Savjetu miniostara i Parlamentarnoj skupštini BiH), osim u slučajevima kada je neophodno učešće radi sprečavanja donošenja odluka protivno interesima Republike Srpske sve dok se ne riješi pitanje nametnutog zakona. Odbacujemo svako nametanje odluka u BiH, te konstatujemo da visoki predstavnik nije legalno izabran u skladu s predviđenom procedurom“, navodi se, između ostalog, u tadašnjim zaključcima.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije