Gradovi

SPREMNO DOČEKUJU POČETAK ŠKOLE Opština Mrkonjić Grad će obezbijediti 94 kompleta udžbenika

Opština Mrkonjić Grad obezbijediće 94 kompleta udžbenika za učenike osnovnih škola kojima je to potrebno.

SPREMNO DOČEKUJU POČETAK ŠKOLE Opština Mrkonjić Grad će obezbijediti 94 kompleta udžbenika
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Rekla je ovo načelnik Divna Aničić nakon današnjeg razgovora sa direktorima osnovnih i srednjih škola sa područja ove lokalne zajednice.

– Osim knjiga koje daje resorno ministarstvo, i opština je ove godine obezbijedila 94 kompleta učenika za osnovce koje ćemo podijeliti u toku sljedeće sedmice – rekla je Aničićeva novinarima.

Aničićeva je istakla da je sve spremno za novu školsku godinu i da učenici i nastavnici jedva čekaju početak nastave.

– Mi svake godine razgovaramo sa direktorima o potrebama škola, a ove godine im je sve drugačije, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju. Oni će od nadležnog Ministarstva dobiti potrebna sredstva za dezinfekciju, a ostale će probleme rješavatu u hodu, kao i svi drugi – istakla je Aničićeva.

Ona je navela da su razgovarali i o načinu utroška novčanih sredstava u iznosu od 600.000 KM, koje su dobili od Vlade Srbije za rekonstrukciju srednjoškolskog centra.

– Kao što je dogovoreno sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, opremiće se mašinska radionica savremenom CNC mašinom, te elektro-radionica za časove fizike, a ostala sredstva ćemo uložiti u unutrašnju rekonstrukciju škole – navela je Aničićeva.

Direktor Gimnazije u Mrkonjić Grad Zoran Bjelajac rekao je da će škola početi 1. septermbra, kako je i planirano po preporukama Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

– Mi ćemo se potruditi da našim đacima i profesorima obezbijedimo što bezbjednije pohađanje nastave, u smislu održavanja preventivnih mjera i dezinfekcije škole. Nastojaćemo da organizujemo nastavu na najbolji mogući način – naglasio je Bjelajac.