Gradovi

SRBAC SE PONOSI VOLONTERIMA Vrijedni omladinci uredili gradski park

Zvanično je otvoren novi gradski park u Srpcu. Ovim je ujedno obilježen Međunarodni dan volontera.

SRBAC SE PONOSI VOLONTERIMA Vrijedni omladinci uredili gradski park
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

To je bio povod okupljanja članova Lokalnog volonterskog servisa iz udruženja “C.E.Z.A.R.”, koji su nekoliko mjeseci vrijedno radili.

Oni su uredili i gradski park, namjenivši mu mjesto okupljališta svih srbačkih generacija.

– Veoma smo ponosni na ono što smo uradili i zahvalna sam svim volonterima koji su gradili igrališta, sadili voćke ili na bilo koji način učestvovali u uređenju parka. Naše udruženje je nosilac ovog projekta, a finansijsku pomoć su nam pružili Opština Srbac i Institut “Kult” iz Sarajeva – rekla je Tanja Šnjegota, izvršni direktor Udruženja građana “C.E.Z.A.R.”

Mlađan Dragosavljević, načelnik Srpca, smatra da je preuređeni gradski park, angažmanom omladinaca iz Lokalnog volonterskog servisa dobio neuporedivo ljepši izgled.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

– Inicijativa je potekla od volonterskog servisa, a mi smo je rado prihvatili, kao što to činimo kada su u pitanju sve aktivnosti “Cezara” – rekao je načelnik Dragosavljević.

Pročitajte još

Članovima Lokalnog volonterskog servisa koji su bili aktivno uključeni u radne akcije i druge društvene programe i sadržaje, uručene su volonterske knjižice i diplome.

Za volontera godine drugu godinu zaredom proglašena je 19-ogodišnja Nadežda Gavrić, a diplome za najbolje volontere dobili su Marko Ljuboja, Anđela Vujanović, Nikola Živanić, Nemanja Kralj, Marko Miljević, Sara Davidović i Anamaria Ljubojević.

Nagrade za najaktivnije volontere obezbijeđene su uz pomoć Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske. Angažman srbačkog udruženja nije prošao nezapaženo, jer je od navedenog ministarstva dobilo posebnu diplomu za doprinos promociji i razvoju volontiranja.