Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SREČAVANJE ŠIRENJA ZARAZE Zabranjeno okupljanje na izletištima Balkana i Zelenkovac

Regioni
Autor:

foto : Siniša Pašalić / RAS Srbija

Opštinski Štab za vanredne situacije u Mrkonjić Gradu zabranio je kretanje i zadržavanje na izletištima Balkana i Zelenkovac, rekla je načelnik ove opštine Divna Aničić.

Aničićeva je poslije sjednice opštinskog Štaba objasnila novinarima da su bili primorani da donesu ovakvu odluku jer se na ovim mjestima vikendom okuplja veliki broj ljudi.

– Svjedoci smo da su prethodnih dana, kada je bilo lijepo vrijeme, na Balkanu dolazili i Banjalučani. Bilo je previše ljudi i nemoguće je u takvim okolnostima napraviti neophodnu socijalnu distancu – rekla je Aničićeva.

Ona je apelovala na stanovnike okolnih opština da ih u ovim vremenima epidemije poštede i da ne dolaze na izletišta.

Aničićeva je potvrdila da na području mrkonjićke opštine imaju dva lica pozitivna na virus korona, te da je 111 lica pod zdravstvenim nadzorom.

– Nije dobro jer imamo dva lica pozitivna na virus, a u oba slučaja se radi o porodičnim kontaktima. Lica koja žive i rade u Banjaluci su došla svojim porodicama u Mrkonjić Grad i prenijela im virus – rekla je Aničićeva.

Ona je apelovala na građane da se pridržavaju mjera donesenih u Republici Srpskoj radi sprečavanja širenja virusa korona.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO