Banjaluka

SREĆNA PORODICA SA 1.185 BEBA Ustanova Medico-S više od godinu dana dio Pronatal grupacije (FOTO)

Zahvaljujući saradnji zdravstvene ustanove Medico-S sa Pronatal grupacijom iz Češke, pacijentima u Srpskoj i BiH dostupne su najsavremenije procedure reproduktivne medicine, kao i veći tim ljekara za procese vantelesne oplodnje.

SREĆNA PORODICA SA 1.185 BEBA Ustanova Medico-S više od godinu dana dio Pronatal grupacije (FOTO)
Foto: Aleksandar Golić/RAS Srbija

Velika Medico-S porodica broji čak 1.185 beba začetih postupkom vantelesne oplodnje i svakim danom je veća za nove članove, na šta su, kažu, veoma ponosni.

Ova klinika za liječenje neplodnosti i jedini centar u Srpskoj koji se bavi procedurama biomedicinski potpomognute oplodnje, više od godinu dana je članica grupacije Pronatal, evropskog lidera na polju reproduktivne medicine.

Trudimo se da svaki dan poboljšavamo rezultate i pratimo trendove koji se odvijaju u razvijenim zemljama i u tome nam pomažu naši partneri, tako da je u posljednjih godinu dana došlo do znatnih izmjena u našem radu. Uveli smo dosta naprednih procedura kada je u pitanju embriološka laboratorija i radimo niz metoda koje do unazad godinu dana nismo. Zahvaljujući novom timu, uz nekoliko mlađih članova, i već renomirane stručnjake u regionu, u posljednja tri mjeseca imamo rezultate koji su znatno bolji od očekivanog – ocijenila je Sanja Sibinčić, generalna direktorka Medico-S centra.

Cijeli koncept Medico- S tima je usmjeren ka tome da se svakom pacijentu koji dolazi u ovu ustanovu pristupa individualno, te vodi računa sa mnogo višeg nivoa.

– Za sve slučajeve koji svojom komplikovanošću prevazilaze naše mogućnosti i kapacitete, kolege u Češkoj nam pomažu, tako da naši pacijenti sve što im je potrebno mogu da završe na obostrano zadovoljstvo- naglasila je Sibinčićeva.

U radnoj posjeti ovoj klnici boravio je i Tonko Mardešić, medicinski direktor klinike Sanatorijum u Pragu, prve u Evropi sa akreditovanom laboratorijom za asistiranu reprodukciju, koja radi već 23. godine.

– U Češkoj se strogo kontroliše kvalitet rada, što garantuje i visok kvalitet usluge. Pacijentima možemo pružiti metode potpomognute oplodnje koje nisu dostupne u okolnim zemljama i zato je vrlo atraktivna naša kooperacija sa Medico- S. Osim donacije genetskog materijala, imamo sve genetičke laboratorije, tako da i parovima sa genetičkim rizikom možemo pružiti preimplantacijsku dijagnostiku, što je, može se reći, vrhunac potpomognute oplodnje koju reporduktivna medicina pruža– zaključio je Mardešić.

(A.E.)

Scroll Up