Hronika

SRPSKAINFO EKSKLUZIVNO OTKRIVA Tilu Lilu i Aljoša Borković pomogli Jošilu da pobjegne iz BiH (FOTO)

Tamara Mišković, poznata kao Tilu Lilu na društvenim mrežama, i Aljoša Borković 5. aprila u jutarnjim časovima pomogli su Jovanu Jošilu da pobjegne iz Banjaluke i na taj način izbjegne hapšenje, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

SRPSKAINFO EKSKLUZIVNO OTKRIVA Tilu Lilu i Aljoša Borković pomogli Jošilu da pobjegne iz BiH (FOTO)
FOTO: SCREENSHOT

Tokom bijega, Jošilo je u jednom trenutku bio uhapšen na području Federacije BiH, ali se izvukao na osnovu dokumenta sa lažnim identitetom.

Jošilo važi za veoma opasnu osobu, koja je ranije više puta osuđivana zbog teških krivičnih djela, a dovodio se i vezu sa ubistvima na području Banjaluke.

Izvor Srpskainfo pojašnjava da je operativnim radom utvrđeno kako je Jovan Jošilo izbjegao hapšenje, kao i ko mu je pomogao prilikom bijega.

– Sve je počelo 5. aprila u jutarnjim časovima kada je oko tri sata iza ponoći kod Jošila došao Borković. On se svojim automobilom „audi Q3“ došao do stana gdje živi Jošilo, a s kojim je u tom trenutku bila Tamara Mišković – pojasnio je izvor Srpskainfo.

Nakon dva sata Borković i Miškovićeva odlaze automobilom „audi Q3“, dok je u vozilu bio sakriven Jošilo.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
Jovan Jošilo

– Borković ih odvozi na jednu lokaciju, koja je poznata policiji, i tu ih ostavlja. Nakon toga, oko 12.30 Jošilo poziva Sašu Bilića da dođe po njega na tu lokaciju, te se upućuju u pravcu Sarajeva.

– U mjestu Nemila, Zeničko-dobojski kanton, policija zaustavlja vozilo u kojem se nalaze Bilić i Jošilo, te su u vozilu uočili pištolj. Njih dvojica su zatim privedeni u službene prostorije policijske stanice. Bilić tada izjavljuje da je pištolj njegov, te istog zadržavaju i u skladu sa zakonom procesuiraju, dok je Jošilo policijskim službenicima na uvid dao identifikacioni dokument Republike Slovenije sa lažnim identitetom, te ga policijski službenici PS Nemila, ne znajući da se radi o njemu, otpuštaju iz policijske stanice – pojasnio je izvor Srpskainfo.

Nakon toga je Jošilo najvjerovatnije pobjegao iz BiH.

U MUP Srpske potvrdili su da su ispitali  A.B, T.M. i S.B. i o svim utvrđenim činjenicama i okolnostima upoznat je postupajući tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

U policiji su dodali su tokom prošle sedmice u nastavku akcija „Storidž 2“ i „Transporter“ uhapsili tri osobe zbog organizovanog kriminala i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu