Hronika

Srpskainfo otkriva kako su uhapšeni inspektori Poreske uprave: Tražili da ih vlasnik banjalučke firme počasti, kako bi mu SMANJILI KAZNU

Inspektori Poreske uprave Srpske, koji su uhapšeni u akciji „Afrodita“ pokušali su od vlasnika jedne firme u Banjaluci izvući novac na način da su mu obećavali da će smanjiti kaznu koja je trebala biti napisana njegovom preduzeću, saznaje Srpskainfo.

Srpskainfo otkriva kako su uhapšeni inspektori Poreske uprave: Tražili da ih vlasnik banjalučke firme počasti, kako bi mu SMANJILI KAZNU
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Naš izvor pojašnjava da su oni prije dva mjeseca bili u kontroli i utvrdili određene nepravilnosti u poslovanju te firme.

– Nakon toga, trojica inspektora su pozivali vlasnika firma i rekli mu da su našli propuste i da će dobiti veliku kaznu. Tada su mu rekli da su oni u mogućnosti da mu smanje kaznu, ali da treba da ih „počasti“ – kaže izvor iz istrage.

Vlasnik firme je to sve prijavio policiji i pokrenuta je istraga protiv njih.

Pročitajte još

– Dvojica inspektora su jutros došli do vlasnika te firme i uzeli su novac od njega. Međutim, nisu znali da je policija u blizini i da to sve snima. Kada su izašli ispred, odmah su ih presreli inspektori i stavili im lisice na ruke – pojašnjava izvor Srpskainfo.

Dodaje da je prilikom pretresa kod njih nađen sporni novac i da je odmah prebrojan na licu mjesta, a što se vidi i iz slike koja je u posjedu Srpskainfo.

– Treći inspektor nije bio tu, ali je ubrzo pronađen i uhapšen – istakao je pomenuti sagovornik.

Podsjetimo, MUP Srpske je saopštio danas da su akciji “Afrodita” uhapšeni  I.G., D.T. i S.D.M. Oni se terete za krivična djela “Primanje mita” i “Trgovina uticajem“.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije