Hronika

Srpskainfo otkriva ko je uhapšen u akciji "Piran": Iznajmili kuću u Banjaluci i proizvodili marihuanu (FOTO)

U policijskoj akciji „Piran“ na području Banjaluke uhapšene su dvije osobe i pronađena je laboratorija za uzgoj marihuane.

Akcija Piran
FOTO: MUP RS

Akciju su izveli službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Banjaluka.

Kako Srpskainfo saznaje, uhapšeni su Jovan Milovanović i Đorđe Petković.

Oni se sumnjiče da su počinili krivična djela organizovani kriminal i neovlašteni promet opojnim drogama.

Akcija Piran
FOTO: MUP RS
Akcija Piran
FOTO: MUP RS
Akcija Piran
FOTO: MUP RS
Akcija Piran
FOTO: MUP RS

– Sumnjiče se da su u periodu od jula 2021. godine do jula ove godine u  napuštenoj kući, na području grada Banjaluka, kao organizovana kriminalna grupa napravili laboratoriju za vještačku proizvodnju opojne droge marihuane – saopšteno je iz MUP Srpske.

U ovim aktivnostima izvršen je pretres osumnjičenih, kuća, pomoćnih objekata i motornih vozila koje koriste, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti mobilni telefoni, novac, oprema za proizvodnju opojne droge, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela. 

Izvor Srpskainfo pojasnio je da su oni kuću iznajmili na zabačenom djelu u naselju Bronzani Majdan i da su to instalirali laboratoriju i proizvodili drogu.

Oni su ranije prepali i jedan dio droge bacili su u šaht.

– Ta droga je uništena, ali je policija izuzela uzroke, radi dalje analize – dodao je naš sagovornik.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije