Hronika

Srpskainfo otkriva šokantne detalje iz istrage: Advokat Stupar čak 13 puta PRIJAVLJEN ZA PORODIČNO NASILJE

Protiv banjalučkog advokata Dragana Stupara podneseno je 13 izvještaja zbog porodičnog nasilja nad bivšom suprugom, otkriva dobro obaviješteni izvor Srpskainfo.

privođenje Dragana Stupara
FOTO: ATV/FACEBOOK/SCREENSHOT

Kako smo ranije objavili, Stupar je uhapšen u policijskoj akciji „Advokat“ zbog sumnje da je počinio krivična djela porodično nasilje, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i napad na sudiju ili javnog tužioca.

Dolazak advokata Dragana Stupara u Tužilaštvo
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Prililkom hapšenja policija je pretresla prostorije koje on koristi i tom prilikom su pronašli i oduzeli četiri pištolja i 435 metaka.

Pročitajte još

Stupar je jutros uz veliku policijsku pratnju doveden u Republičko javno tužilaštvo gdje će ga ispitati postupajući tužilac, nakon čega će biti donesena odluka o prijedlogu pritvora za njega.

Izvor Srpskainfo pojasnio je da su svi ostali iznenađeni kada su se detaljnije upoznali sa ovim slučajem.

Već godinama traje njegovo maltretiranje bivše supruge. Do sada je bilo najmanje 13 prijava za porodično nasilje protiv njega od strane bivše supruge. On ju je psihički zlostavljao i prijetio. Čak u jednom slučaju joj je prijetio pištoljem dok je u blizini bilo njihovo maloljetno dijete – kaže naš izvor.

Stupar je poznati i dugogodišnji advokat u Banjaluci, a koji često zastupao aktiviste i borce za ljudska prava.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije