Hronika

SRPSKAINFO SAZNAJE Nakon mjesec dana od ubistva načelnika krim-policije Prijedor zatraženo produženje pritvora za Railića (FOTO)

Za Dalibora Railića Dugog iz Prijedora, koji se sumnjiči da je naručio ubistvo načelnika krim-policije PU Prijedor Radenke Bašića, zatraženo je da se pritvor produži za još dva mjeseca, saznaje Srpskainfo.

SRPSKAINFO SAZNAJE Nakon mjesec dana od ubistva načelnika krim-policije Prijedor zatraženo produženje pritvora za Railića (FOTO)
FOTO: NEZAVISNE NOVINE/YOUTUBE/SCREENSHOT

Produženje pritvora za Railića tražilo je Tužilaštvo BiH, zbog sumnje da je povezan sa kriminalnom grupom koja se bavila međunarodnom trgovinom drogom.

Bašić je ubijen prije tačno mjesec dana, kada mu je ubica prišao sa leđa, u prijedorskom naselju Pećani, i ispalio mu hitac u glavu.

FOTO: MUP RS/FACEBOOK/SCREENSHOT
FOTO: MUP RS/FACEBOOK/SCREENSHOT
Radenko Bašić

Kao što je Srpskainfo ranije objavila, Railić je uhapšen u velikoj policijskoj akciji zbog tada sumnje da je povezan sa ubistvom Bašića.

Pročitajte još

Međutim, nakon saslušanja u prijedorskom tužilaštvu on je pušten na slobodu, ali su ga tada pripadnici MUP Srpske ponovo uhapsili, ali sada zbog sumnje da je bio član kriminalne grupe koja je razbijena u policijskoj akciji „Storidž 2“, a na čijem čelu je bio Dušan Lovrenović.

Nakon samo par dana, policija je u Banjaluci uhapsila Aleksandra Miljatovića, a koji je zatim tokom saslušanja priznao da je ubio Radenka Bašića.

Tokom svog iskaza on je policiji ispričao da je ubistvo naručio upravo Railić, a da je on za to trebao da dobije 50.000 evra.

U međuvremenu, pritvor je određen Miljatoviću, ali i njegovom kumu Igoru Repajiću koji je učestvovao u organizovanju ubistva.

Dalibor Railić je u policijskim evidencijama označen kao veoma opasna osoba koja iza sebe imao veoma teška krivična djela, kao i nekoliko pravosnažnih presuda.

Kada je u pitanju ubistvo Bašića, Republičko tužilaštvo zatražilo je i produženje pritvora za Miljatovića i Repajića.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije