Kultura

SRPSKI GLUMAC U KARANTINU Predstava odmah otkazana, festival u prekidu

Predstava "Kaligula" Albera Kamija, u režiji Snežane Trišić i izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda, koja je trebalo da bude odigrana večeras u okviru "Borinih pozorišnih dana", otkazuje se, saopštio je Organizacioni odbor festivala.

SRPSKI GLUMAC U KARANTINU Predstava odmah otkazana, festival u prekidu
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Prema ovim navodima, predstava je otkazana jer je utvrđeno da je glavni glumac, Igor Đorđević, bio u kontaktu sa kolegom kod koga je potvrđen virus Covid 19 i on se sada nalazi u karantinu, prenose Novosti.

Kako se dalje navodi, ljubitelje pozorišne umjetnosti koji su kupili karte za večerašnju predstavu kontaktiraće nadležni iz Pozorišta “Bora Stanković”.

U okviru pratećeg programa “Borinih pozorišnih dana, danas će, sa početkom u 18 časova, na Maloj sceni Pozorišta, biti održana promocija romana “Crna ptica”, Vranjanke, Aleksandre Jovanović.

U subotu, posljednjeg dana festivala, pred vranjskom publikom je komad “Pasivno pušenje”, Nebojše Romčevića, u režiji Egona Savina i izvođenju Zvezdara Teatra. Dan kasnije, 25. oktobra, u post-festivalskom programu, u 12.00 sati, glumci vranjskog teatra izvešće predstavu za djecu “Čarobnjak iz Oza”.