Hronika

"SRPSKI ŽIVOTI SU VAŽNI!" Vladimir Štimac je ovo poručio povodom ubistva studenta Milana u Americi

Nekadašnji reprezentativac Srbije u košarci, Vladimir Štimac obratio se javnosti putem društvenih mreža povodom strašnog ubistva srpskog studenta, Milana Lončara u SAD-u.

"SRPSKI ŽIVOTI SU VAŽNI!" Vladimir Štimac je ovo poručio povodom ubistva studenta Milana u Americi
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/RAS SRBIJA

On je ubijen u srijedu uveče blizu svoje kuće u Filadelfiji, nakon što su dvojica muškaraca pokušala da ga opljačkaju dok je šetao svog psa. Lončar se nije opirao, a kod sebe nije imao novčanik.

Vijest je uzdrmala čitav naš region, pošto se radi o momku koji je imao samo 25 godina, a koji je u Sjedinjenim Američkim Državama pokušao da ostvari svoj stan na studijama. Ubistvo su osudili mnogi, a među posljednjima se javio i Štimac putem Tvitera.

– Srpski životi su važni! Počivaj u miru, Milane! Ne zanima me koje ste rase, ali uvijek ću osuditi kriminalce, zločince… Saučešće porodici i voljenima – napisao je Štimac.

Brojni korisnici na Tviteru priključili su se srpskom košarkašu u osudi zločina i pohvalili ga što se kao javna ličnost javio da osudi svirepo ubistvo.

Na snimku kamere vidi se kako je nepoznati muškarac stavio pištolj na grudi Lončaru, dok je drugi prišao sa leđa i počeo da mu pretresa džepove. Inspektor policije Filadelfije, Skot Smol istakao je da je ispaljen jedan hitac, nakon čega su napadači pobjegli. On je uprkos svim naporima ljekara koji su pokušali da sačuvaju njegov život proglašen mrtvim nekoliko minuta nakon što je upucan, prenosi Telegraf.