Društvo

STANARI POTVRĐUJU HOROR PRIČE "Špricevi su svuda, djeca se čak i ne kriju"

Prizor dvojice dječaka, od nekih 13-14 godina, koji se u parkiću na Bežanijskoj kosi drogiraju usred bijela dana zabrinuo je i javnost, ali naročito one koji stanuju u blizini. Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama, ali i u medijima, vidi se kako jedan od njih puši džoint, dok drugi “vuče crtu”.

STANARI POTVRĐUJU HOROR PRIČE "Špricevi su svuda, djeca se čak i ne kriju"
FOTO: GORAN SRDANOV/RAS SRBIJA

Reporteri Blica su tokom jučerašnjeg dana bišli ovaj park nadomak Vespučijeve ulice i pitali roditelje koji su tu bili sa svojom djecom “da li se ovako nešto često dešava i da li su i sami prisustvovali sličnom prizoru”. Odgovori su nas šokirali.

Pročitajte još

– Skupljaju se stalno, često ih viđamo. Kada izvedemo djecu u park nađemo limenke alkohola i špriceve koje onda mi pokupimo jer se plašimo da će neko dijete da naleti na njih dok se igra. Leti se pogotovo okupljaju, čak se ni ne kriju, prisustvovali smo i “kupoprodajama”, a vidimo i gdje kriju drogu, tu po ćoškovima, vade cigle i sakrivaju – priča jedna zabrinuta majka.

Ona je rekla i kako su roditelji prijavljivali ove slučajeve jer se to često i odavno dešava, kako u pomenutom parkiću, tako i u nekoliko obližnjih.

– Bunili smo se i prijavljivali, ovo nije ništa novo. Međutim, niko nije reagovao – ispričala je ona.

Još jedna stanarka iz obližnje zgrade nam je potvrdila da su špricevi česta pojava u ovom parku i da noću rijetko kada imaju mira.

– Noću je ovdje ludnica. Moj stan gleda na drugu stranu ulice pa ih ne čujem toliko, ali kome prozori gledaju na park, ima šta i da vidi. Preko dana redovno nalazimo špriceve, evo baš nedavno kada se slavio rođendan jednog djeteta ovdje u parkiću, našli smo špriceve pa smo ih sklanjali – rekla je ona.

Nažalost, reakcije komšiluka su potvrdile kako ovo nije ništa neuobičajeno za ovaj kraj i svi su vidno zabrinuti zbog činjenice da se to dešava u bilo koje doba dana, pa čak i kada su tu njihova mala djeca.