Politika

Stanivuković iznio jasan stav "Ne podržavam Šmita i njegove nametnute zakone"

Ne podržavam nametnute odluke Kristijana Šmita, niti poštujem njegove nametnute zakone, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

draško stanivuković gradonačelnik bl
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Uvijek sam za dijalog ako je on moguć. Ali ako dođete u poziciju da vam neko nameće odluke onda tu očigledno nema prostora za dijalog i dogovor. Ne podržavam nametnute odluke Kristijana Šmita, niti poštujem njegove nametnute zakone – napisao je Stanivuković na svom Tviter nalogu.

Stanivuković kaže da je jedini organ koji ima legitimitet za donošenje zakona u Republici Srpskoj Narodna skupština Republike Srpske.

Pročitajte još

– Iako mnoge odluke Narodne skupštine Srpske nisu ispoštovali oni koji su ih predlagali i usvajali, ja ću i dalje raditi ono što je moja dužnost. Banjaluka mora biti jedinstvena u odbrani Republike Srpske i njenih nadležnosti bez obzira na različite političke stavove – dodaje on.

Stanivuković kaže da njegova politička neslaganja sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, srpskim članom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović i premijerom Srpske Radovanom Viškovićem nisu i ne mogu biti iznad interesa Republike Srpske i Banjaluke.

– Јa sebi neću nikad dozvoliti da mi političke razlike zamagle vid i skrenu me s puta institucionalne odbrane Republike Srpske – kaže Stanivuković, piše RTRS.

Kako on dodaje, Banjaluka svim svojim kapacitetima brani i braniće nadležnosti Narodne skupštine Srpske.

– Banjaluka svim svojim kapacitetima brani i braniće nadležnosti Narodne skupštine Republike Srpske, imovinu Srpske, svih naših načela, principa i sloboda i svega onog što su naši borci izborili, za šta je i moj stric dao život – zaključuje Stanivuković.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije