Politika

"Nelegalno sjedi na poziciji visokog predstavnika" Dodik poručio Šmitu i zaposlenim u OHR da se trebaju baviti sami sobom, a ne Srpskom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ne dijeli nikakve prioritete sa Kristijanom Šmitom.

Milorad Dodik
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Na pitanje da prokomentariše objavu OHR na Tviteru da je pokušaj Narodne skupštine Republike Srpske da “ospori autoritet Ustavnog suda BiH neprihvatljivo kršenje Dejtonskog sporazuma i prijetnja vladavini prava, a da je za to najodgovorniji predsjednik Srpske Milorad Dodik i da su te idluke nelegalne”, predsjednik Dodik je odgovorio da u BiH nelegalno boravi Kristijan Šmit.

– Nelegalni Šmit nelegalno sjedi na poziciji visokog predstavnika, tako da on nije kompetentan uopšte da govori bilo šta o Narodnoj skupštini Republike Srpske – naglasio je Dodik i poručio da Šmit i zaposleni u OHR treba da se bave sami sobom, a ne Republikom Srpskom.

Pročitajte još

On je rekao da je za njega, kao i za Republiku Srpsku nelegalan Šmit i mjesto visokog predstavnika je i dalje upražnjeno.

– BiH nema visokog predstavnika i krajnje je vrijeme da taj Šmit prestane da se bavi našim institucijama i našim odlukama – naglasio je Dodik.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije