Banjaluka

Stanivukovića dočekala zaključana vrata: Namjeravao da podnese dodatnu dokumentaciju u slučaju "Kiseonik", ali ga spriječio kraj radnog vremena (FOTO)

Ovdje se radi o švercu kiseonika, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ispred Republičkog specijalnog tužilaštva gdje je namjeravao da podnese dopunu izvještaja u slučaju "Kiseonik", ali nije uspio jer su vrata bila zaključana jer je radno vrijeme prošlo.

Stanivukovića dočekala zaključana vrata: Namjeravao da podnese dodatnu dokumentaciju u slučaju "Kiseonik", ali ga spriječio kraj radnog vremena (FOTO)
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Sa saradnicima se vratio u Gradsku upravu i najavio da će se vratiti sutra.

– Pravno lice TGT nema dozvolu za proizvodnju medicinskog kiseonika. Ovdje se radi o švercu kiseonika. Firma nema nijednu dozvolu. Dostavili smo obimnu dokumentaciju, dopunjavamo sa ovim, pozivamo da se utvrde sve činjenice – rekao je Stanivuković.

Poručio je da je sve i jedna puzla popunjena u ovom slučaju.

– Sav posao sam odradio za tužilaštvo, na njima je da ih procesuiraju, a nadležni podnesu ostavke. Ovo je najveća afera. Iz ovog nema izvlačenja – istakao je on.

U zapisniku o farmaceutsko inspekcijskom nadzoru se, kako tvrdi Stanivuković, navodi da je radnica “TGT” , na zahtjev da se na uvid dostavi nalaz o kontroli prve serije za lijekove, rekla da iste ne posjeduju jer nikada, nijedna serija lijekova medicinskog kiseonika nije uvezena u BiH.

-Sve ove dokumente sam dobio iz firme, jer su tamo radnici uplašeni, svjesni odgovornosti i svjesni pred kakvom aferom se danas nalazimo-rekao je on.

U zapisniku, tvrdi Stanivuković, se navodi i da u momentu inspekcije “TGT” nije dokumentovao da posjeduje dozvolu za proizvodnju lijekova izdatih od Agencije

Pročitajte još

Na pitanje da prokomentariše da UKC ima još 30 sati kiseonika, poručio je da postoji interventni medicinski uvoz.

-Ako je takvo stanje pozivam ministra da donese odluke o uvozu od akreditovnig firmi – poručio je on.

Po saznanjima Srpskainfo, UKC RS trenutno ne može da nabavi kiseonik za pacijente, a trenutno imaju zaliha dovoljno tek za 30 sati.

Kako je Srpskainfo ranije danas objavila, firma “TGT Tehnogas” Laktaši nije registrovana za proizvodnju i prodaju medicinskog kiseonika, zbog čega su preduzeću zabranjene ove djelatnosti. To je potvrđeno iz Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Gradonačelnik Draško Stanivuković u nedjelju je u javnost iznio tvrdnje da firma “TGT Tehnogas” nema dozvolu za promet lijekova, odnosno medicinskog kiseonika, koji se koristi kao lijek.

Prihvati notifikacije