Banjaluka

"STANIVUKOVIĆEVE IZJAVE SU KLEVETNIČKE" Neven Stanić poručio da je diplomu magistra časno stekao

Šef Kluba odbornika Ujedinjene Srpske u Skupštini grada Banjaluka Neven Stanić izjavio je danas da je diplomu magistra međunarodnih odnosa časno stekao na prestižnom Univerzitetu u Jorku, te ocijenio kao klevetničke nedavne izjave gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da je taj dokument, navodno, sporan.

"STANIVUKOVIĆEVE IZJAVE SU KLEVETNIČKE" Neven Stanić poručio da je diplomu magistra časno stekao
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Stanić je rekao na konferenciji za novinare u Banjaluci da je apsurdno da neko ko kao Stanivuković ima diplomu srednje škole na ovaj način komentariše nečije diplome.

– Stanivuković kao srednjoškolac ne zna kako izgleda diploma fakulteta, a kamoli magistra ili doktora nauka. I on se kao maturant gimnazije našao da osporava validnost moje diplome, zvanja, znanja i obrazovanja, i da blati moje ime. To predstavlja nakaradni sistem u kome bi se neznanje cijenilo više od znanja, što neću dozvoliti jer je obrazovanje jedan od stubova našeg društva i nešto što Stanivuković nema – naveo je Stanić.

Pročitajte još

On je istakao da je njegova diploma potpuno validna i javna, te napomenuo da je osnovne studije završio na Američkom univerzitetu u BiH, koji ima ispostavu i u Banjaluci.

Stanić je podsjetio da je Univerzitet u Jorku rangiran u prvih 100 univerziteta u svijetu, te da je ta obrazovna ustanova uvažila i priznala njegovu diplomu koju je stekao na osnovnim studijama.

– Rekao bih i da će Banjalučani ubrzo Stanivukovića ganjati kao zeca zbog neispunjenih obećanja poput onih za besplatne udžbenike, autobuske karte i slično. Zaboravljaju da Banjaluka nije privatna firma gradonačelnika i da skupštinska većina, takođe, ima legitimitet da donosi odluke – rekao je Stanić.

On je dodao da je u prethodnom mandatu bio načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, te da iza njega stoje vidni rezultati.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

– Izborio sam se za veća sredstva za kulturu, nacionalne manjine, vjerske zajednice, kulturno-umjetnička društva, nevladin sektor. U turizmu sam znatno povećao prihod od boravišne takse, povećao sam broj smještajnih kapaciteta, i to dovoljno govori o mom znanju, zvanju i obrazovanju – rekao je Stanić.

On je osporio rad Stanivukovićevog Tima za reviziju, navodeći da u njemu ne postoje ovlašteni revizori.

– Ime Dijane Cvijić, šefa tog tima, nije navedeno ni u jednom registru kao licenciranog, ovlaštenog i registrovanog revizora. Postavlja se pitanje stručnosti i svega što se dešava u tom timu – rekao je Stanić.

Prihvati notifikacije