Društvo

START U BILEĆI, KRAJ U VLASENICI Puzijada, rolerijada i biciklijada na KONFERENCIJI BEBA

Konferencija beba 2019. godine biće održana u 39 opština u Republici Srpskoj, u periodu od 22. juna do 12.jula, a centralna manifestacija planirana je u Banjaluci za 24. jun u parku „Petar Kočić“, rekla je ministar porodice, omladine i sporta Sonja Davidović.

START U BILEĆI, KRAJ U VLASENICI Puzijada, rolerijada i biciklijada na KONFERENCIJI BEBA
FOTO: VLADA RS/RAS SRBIJA

Ona je naglasila da je cilj manifestacije da se ukaže na značaj rađanja, ali i promoviše porodica i istinske porodične vrijednosti, te je iz tih razloga Ministarstvo uputilo inicijativu lokalnim zajednicama da organizuju Konferenciju beba.

-Prva Konferencija beba biće održana u Bileći 22.juna, a poslednja u Vlasenici 12.jula. Centralna manifestacija Konferencije beba biće održana u Banjaluci uz bogat zabavni sadržaj za djecu i roditelje, ali i ostale posjetioce, kao i bogat fond nagrada, koje su obezbijedili sponzori. Koristim ovu priliku da se zahvalim svim sponzorima koji su pomogli realizaciju ove manifestacije i pokazali da su društveno odgovorni i da cijene porodicu i porodične vrijednosti naglasila je Davidovićeva.

Na Konferenciji beba u Banjaluci pripremljeni su zanimljivi sadržaji poput puzijade za bebe i rolerijade i biciklijade za malo starije mališane, a takmičiće se i roditelji. Tate će imati priliku da pokažu spretnost u mijenjanju pelena, dok će mame odmjeriti snage u brzom hodanju sa kolicima.

Uz muziku, igrice, takmičenja, animatore biće izabrana najmlađa i najstarija beba, kao i beba sa najviše braće i sestara, a mališane će zabavljati Mala pjevačka akademija, plesni studio Siti džez, plesni studio Point, vrtić Zvjezdica, vrtić Sreća, KUD 14. februar Debeljaci, Studio glume Roda.

Za sve pobjednike takmičenja sponzori su obezbijedili bogat fond nagrada, poput poklon paketa, štednih knjižica, pelena, kozmetike i slično.