Svijet

Stavio je naočare za sunce i počeo da se udaljava: Pitanje zbog kojeg je Bajden umalo NAPUSTIO KONFERENCIJU (FOTO)

Nakon samita u vili na Ženevskom jezeru, američki i ruski predsjednici Džo Bajden i Vladimir Putin, obratili su se medijima.

Stavio je naočare za sunce i počeo da se udaljava: Pitanje zbog kojeg je Bajden umalo NAPUSTIO KONFERENCIJU (FOTO)
FOTO: OLIVER HOSLET/EPA

Najprije Putin, potom Bajden. Međutim, zbog jednog pitanja lider SAD je umalo napustio konferenciju za novinare.

Upitan je da li je preispitao svoj komentar iz 2011. godine kada rekao da Putin “nema dušu”. Međutim, umjesto odgovora, Bajden je samo stavio naočare za sunce i počeo da se udaljava od govornice.

– Hvala – rekao je kratko novinarima.

Međutim, tada su novinari u isti glas počeli da postavljaju pitanja. Učinilo se da ga je uznemirilo pitanje jednog od novinara u vezi sa promjenom Putinovog ponašanja, piše Gardijan.

Bajden tvrdi da je to pogrešna interpretacija njegovih komentara.

– Nisam siguran da će promeniti svoje ponašanje. Globalni odgovor na ruske akcije će izvršiti pritisak na Putina da se promijeni – zaključio je američki predsjednik, prenosi Blic.

“A gdje su pozitivna pitanja?”

Bajden je rekao uoči poletanja njegovog aviona iz Ženeve novinarima koji su ga pritiskali da kaže šta je postigao tokom sastanka sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, da izgleda treba imati “negativan stav” da biste bili novinar.

Bajden je ujedno prebacio novinarima da nikada nisu postavili neko pozitivno pitanje, prenosi BBC.

Ipak, pošto su novinari nastavili da insistiraju da kaže da li je postigao nešto ili nije, Bajden je kratko odgovorio “vidjećemo”.

Iako su iz Bajdenovog tima zamolili novinare da prestanu da zapitkuju predsjednika, Bajden je nastavio i izvinio se što je bio “kratak i mudar”, a zatim novinare nazvao “najsjajnijim ljudima u zemlji”.

Prihvati notifikacije