Politika

STEVANOVIĆEVA PORUČUJE “Posjeta Đukanovića ne bi doprinijela miru”

Šef Kluba poslanika Demosa u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenka Stevanović rekla je večeras u Banjaluci da posjeta BiH predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića ne bi doprinijela miru i stabilnosti.

STEVANOVIĆEVA PORUČUJE “Posjeta Đukanovića ne bi doprinijela miru”
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Važna je dobra saradnja sa susjednim zemljama, ali usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori je izazvalo žestok otpor srpskog naroda u ovoj zemlji. Zato posjeta Đukanovića BiH ne bi bila dobra – rekla je Stevanovićeva na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Ona je istakla da su regionu potrebni mir i saradnja.

– Nadam se da će vlast u Crnoj Gori povući navedeni zakon i da će proevropsku opredijeljenost pokazati poštujući prava svih naroda – dodala je Stevanovićeva.

Govoreći o Fronteksu, Stevanovićeva je navela da među migrantima ima ekstremista što je opasnost za Srpsku i BiH, te je zato srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u svemu postupio odgovorno.

– Zadatak BiH jeste da bude zaštićena bezbjednost građana. BiH je opredijeljena za saradnju sa EU i Fronteksom, ali u ponuđenom sporazumu nije dobro što bi bile raspoređene snage između BiH i Hrvatske jer bi BiH imala povećan broj migranata i postala prihvatni centar – kaže Stevanovićeva.