Banjaluka

STIGLA VODA Obezbijeđeno vodosnabdijevanje za školu, društveni dom i domaćinstva

Voda je stigla u društveni dom u Krminama. Završeni su radovi na izgradnji sekundarnog vodovodnog kraka, čime je osim priključka za društveni dom omogućeno i prepriključenje osnovne škole ali i uredno vodosnabdijevanje za domaćinstva u okruženju.

SELO KRMINE DOBILO VODU
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/ GRAD BANJA LUKA

Ovo naselje obišao je i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je istakao da je bilo veoma važno uraditi vodovodnu mrežu i omogućiti priključak za društveni dom, kao mjesto u kojem bi prije svega trebalo da se okupljaju ljudi i organizuju različite aktivnosti.

SELO KRMINE DOBILO VODU
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/ GRAD BANJA LUKA

-Uprkos zahtjevnom brdovitom terenu specifičnog nagiba, uspješno smo završili radove u Krminama, gdje je bilo potrebno uraditi sekundarni vodovodni krak u dužini od 610 metara. Za ove radove bilo je potrebno izdvojiti oko 70.000 KM. Osim priključka vode za društveni dom, ovim projektom omogućeno je prepriključenje za osnovnu školu u Krminama, ali i uredno i stabilno vodosnabdijevanje za domaćinstva na ovom lokalitetu – rekao je on i dodao da je  dodatna olakšica za sva domaćinstva i to što je od danas priključak za vodu za sva domaćinstva besplatan.

– Priključak za vodu je besplatan, a ovu olakšicu mogu iskoristiti ne samo mještani Krmina, već i sva domaćinstva na području grada – naglasio je on.

Predsjednik Mjesne zajednice Krmine Dragomir Kovačević rekao je da je ovaj društveni dom odavno sagrađen, ali da je dugo bio prazan jer nije bilo riješeno pitanje priključka za vodu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije