Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

STIGLE UZNEMIRUJUĆE VIJESTI Mladić iz BiH žrtva MASAKRA u Njemačkoj

Hronika
Autor:

Foto: Profimedia

Među žrtvama ekstremno desničarskog terorističkog napada u njemačkom gradu Hanau nalazi se i jedan muškaraca porijeklom iz Bosne i Hercegovine, objavili su njemački mediji.

Kako piše list “Der Tagesspiegel”, među ubijenima se nalazi i 20-godišnji muškarac porijeklom iz Turske, 20-godišnjak porijeklom iz BiH i konobarica rođena u Poljskoj.

Peter Beuth, ministar unutrašnjih poslova njemačke savezne države Hesen, izjavio je da je ksenofobija motiv napadača koji je izveo ekstremno desničarski teroristički napad u gradu Hanauu.

Potvrdio je da je u napadu smrtno stradalo devet, a ranjeno nekoliko osoba, od kojih jedna teže.

Istakao je da su prikupljene izjave očevidaca i videosnimci o napadu nakon čega je pronađeno tijelo 43-godišnjeg napadača i njegove 72-godišnje majke. Ministar Beuth je rekao da je napadač Nijemac koji je živio u gradu Hanauu. Istakao je da je Kancelarija federalnog tužioca pokrenuo istragu zbog sumnje na teroristički napad.

U oružanom napadu na dva ugostiteljska objekta u Hanauu smrtno je stradalo devet osoba. Napadač Tobias R, ekstremno desničarski terorista, pronađen je mrtav u kući u operaciji koju je izveo tim specijalne policije.

Napadač je posjedovao dozvolu za lov, a kasnije je pronađeno i pismo i videoporuka koju je ostavio iza sebe.

(Anadolija)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO