Društvo

STIŽU MILIONI Srbija finansira projekte u 17 gradova širom Srpske

Od nove tranše Srbije opštinama i gradovima Republike Srpske, u iznosu od pet miliona evra, biće realizovani brojni projekti u 17 lokalnih zajednica.

STIŽU MILIONI Srbija finansira projekte u 17 gradova širom Srpske
FOTO: RADE JOKIĆ/RAS SRBIJA
Opšta bolnica u Zvorniku

U Prijedoru će biti izgrađena fiskulturna sala u sklopu OŠ “Vuk Karadžić” u Omarskoj, u Novom Gradu i Kozarskoj Dubici biće asfaltirani lokalni putevi, dok će u Gradiški donacijom biti rekonstruisan Dom kulture u Novoj Topoli, koji će poneti naziv “Srbija”.

U Čelincu će biti izgrađen most, u Mrkonjić Gradu sportsko-rekreativni centar Luka, dok će u Doboju biti utrošen novac za izgradnju fiskulturne sale u sklopu Medicinske škole. U Pelagićevu će donacija Srbije biti utrošena za uređenje Trga 9. januar i izgradnju spomen kompleksa „Vaso Pelagić“.

Pročitajte još

U Bijeljini su aplicirali projekat izgradnje fiskulturne sale u sklopu OŠ „Jovan Dučić” Patkovača, Zvorniku će biti proširen kapacitet Opšte bolnice, dok će u Osmacima i Bratuncu novac biti iskorišten za rekonstrukcije dve osnovne škole.

Kako je navedeno iz Kabineta predsednika RS, u Višegradu će pomoć iz Srbije biti upućena u izgradnju dječijeg igrališta, pomoćnog stadiona sa izgradnjom pristupnih saobraćajnica i parking prostora. U Trebinju je planirana izgradnja pravoslavnog duhovnog centra u Mrkonjićima Popovo polje (rodno mesto Sv. Vasilija Ostroškog). Srbija će finansirati i projekte u Sokocu, Istočnoj Ilidži i Novom Goraždu.