Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

STIŽU UGOVORI Nove cijene struje od 1. januara naredne godine

Društvo
Autor:

Foto: Shutterstock

Predstavnici Privredne komore RS i Elektroprivrede RS korigovali su ugovore o snabdijevanju električnom energijom za 28 najvećih potrošača industrijske struje.

Predstavnici ovih preduzeća danas su potpisali ugovore na bazi nove cijene od 35 evra po MWh, sa rokom važenja od 16 mjeseci.

U novim ugovorima otklonjene su sve nedoumice i nedostaci, a isti su korigovani u skladu sa dogovorom postignutim 27. avgusta na sastanku u PKRS na kojem su, osim privrednika, prisustvovali predsjednik Vlade RS Radovan Višković, ministar energetike i rudarstva RS Petar Đokić i direktor Elektroprivrede RS Luka Petrović.

– Ugovori koje su ostali potrošači dobili prethodnih dana poništavaju se. Dogovoreno je da Elektroprivreda RS u roku od 10 dana pošalje novi, korigovani ugovor, koji privrednici treba da potpišu u ostavljenom periodu. Nijedan privredni subjekt koji potpiše novi ugovore u predviđenom roku neće snositi nikakve troškove, niti će im biti ugrožena redovna isporuka eleketrične energije. Rok važenja ovih ugovora biće četiri mjeseca, odnosno do 31. decembra i u njima neće biti primjenjene nove cijene dogovorene na pomenutom sastanku. Oni će, naime, u ovom periodu plaćati cijenu kao i do sada. Novi ugovori za ovu kategoriju potrošača, za period od 1. januara do 31. decembra 2020. godine, biće potpisani do kraja ove godine, na bazi nove cijene od 35 evra po MWh – saopštili su iz PKRS.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO