Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

STOLICE NA BEZBJEDNOJ UDALJENOSTI Počele pripreme za sjednicu NSRS u Banskom dvoru (FOTO)

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Tek što je Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio da će posebna sjednica parlamenta biti održana sutra u Banskom dvoru u Banjaluci, nadležne službe su uveliko počele da pripremaju taj prostor za dolazak poslanika.

Budući da je zbog epidemiološke situacije u vezi sa virusom korona neophodno održavati razmak između osoba, stolice u Kulturnom centru Banski dvor su odmaknute jedna od druge na bezbjednu udaljenost.

Kako bi sve teklo što je moguće brže, na svakoj stolici nalazi se papir sa imenom poslanika, a na pozornici je postavljen veliki televizor na kome će poslanici moći da prate tok sjednice, rezultate glasanja i ostalo što je neophodno.

U toku je postavljanje audio i ostale opreme neophodne za posebnu sjednicu na kojoj se očekuje proglašenje vanredne situacije u Srpskoj zbog virusa korona. Kolegijum je dogovorio da sjednica bude zatvorena za javnost, čemu se danas usprotivila opozicija.

Inače, Banski dvor nije nepoznata adresa za Narodnu skupštinu RS. Stariji će se sjetiti da je u ovom prostoru parlament zasjedao i ranije.

Primjera radi, prva konstitutivna sjednica drugog saziva Narodne skupštine Republike Srpske održana je 19. oktobra 1996. u Banskom dvoru.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO