Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

STOTA “NOĆ BOGOVA” U BANJALUCI Predstava o vječnoj sumnji moćnika u ljubav podanika OBORILA PUBLIKU S NOGU

Kultura
Autor:

Foto: D. Borković/RAS Srbija

Jubilarna, stota predstava “Noć bogova”, reditelja Marka Manojlovića, održana je sinoć u Narodnom pozorištu RS u Banjaluci.

Legendarni srpski glumci Vojin Ćetković, Dejan Lutkić i Nebojša Ilić peti put su gostovali u najvećem gradu Republike Srpske s ovom “tragikomedijom sa elementima farse u okviru političkog teatra”, ponovo oborivši publiku s nogu.

– Prvi put kada smo gostovali ovdje karte su bile prodate za 30 minuta. Isto se desilo i u drugim gradovima Srpske, u kojoj smo ukupno odigrali 20-ak predstava. Bilo je najlogičnije da banjalučkoj publici poklonimo stotu predstavu – rekao je Vojin Ćetković za Srpskainfo.

Tokom predstave više puta su se u publici čuli mobilni telefoni, što je dovelo i do jedne neugodne pauze od nekoliko sekundi. Glumci su zbog simpatičnog gesta zaradili buran aplauz u prepunoj sali.

– Mi smo navikli na takve stvari. To ne smeta toliko glumcima koliko smeta publici. U Srbiji smo ranije imali ometače u pozorištima, ali je izašao zakon, koji kaže da telefon mora da bude uključen zbog nekih bezbjedonosnih razloga, recimo požara. Jednostavno, u takvom vremenu živimo – istakao je Ćetković na pitanje koliko slične situacije utiču na koncentraciju glumaca.

Komad najizvođenijeg hrvatskog pozorišnog pisca Mire Gavrana, koji govori o prijateljstvu, ljubavi i vladanju, premijerno je izveden 27. aprila 2015. u Domu omladine u Beogradu.

– Komad stavlja svoje junake na muke kojima su ljudi izloženi od kada žive u zajednicama. Čovjek je razapet između želje da uradi ono što osjeća da je pravedno i načina na koji mora da živi u svijetu i odnosi se prema moćnijima od sebe. Komad pokazuje kako moćniji od nas nikad nisu sigurni u našu ljubav, propitujući se vječno da li je ona samo iz interesa ili je iskrena – pogled je na predstavu koji su glumci više puta iznosili u medijima.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO