Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

STRADAO ISPRED NOĆNOG KLUBA Otišao u Slovačku da radi, a neko ga je UBIO NASRED ULICE

Hronika
Autor:

Foto: Privatna arhiva/Facebook

Nikola Kosanić (22) iz Malog Popovića kod Sopota ubijen je u nedelju u centru Bratislave, kada su ga napali zasad nepoznati mladići za koje se zna da su iz Srbije. U međuvremenu, reporteri Blica oblišli su selo odakle je Kosanić.

U dvorištu njegove kuće zatekli su stariju ženu. Ona je potvrdila da je Nikolina baba, a u tom momentu niz stepenice kuće sišla je mlađa djevojka koja je rekla da ne žele ništa da pričaju. Tada je Nikolina baba pitala da li se njemu nešto desilo, te ona u tom momentu nije znala da je Nikola ubijen.

Ni roditelji ubijenog mladića nisu željeli da pričaju. Kako saznajemo, oni su se obratili Ministarstvu spoljnih poslova i trebalo bi da otputuju u Slovačku da preuzmu tijelo.

Kako je Blicu rečeno iz Ministarstva spoljnih poslova, Ambasada Republike Srbije u Bratislavi je u kontaktu sa nadležnim organima Slovačke, vezano za slučaj preminulog državljanina Republike Srbije.

– Prema obaveštenju slovačkih organa, državljanin Srbije je preminuo 08. decembra ove godine od zadobijenih povreda u tuči ispred noćnog kluba u Bratislavi. Ambasada Srbije u Bratislavi preduzima potrebne mjere u skladu sa svojim nadležnostima i u kontaktu je sa nadležnim organima Slovačke u cilju informisanja o istražnim radnjama – potvrdili su za Blic.

Inače, kako smo saznali, ovu porodicu prije tri mjeseca zadesila je još jedna tragedija, kada je Nikolin djeda preminuo.

O Nikoli komšije imaju samo riječi hvale.

– Nikola se u Slovačku vratio prije nekoliko dana sa svojim rođakom Draganom. On već neko vrijeme je radio moleraj, a njegov rođak keramikom. U Srbiji je bio u oktobru, na Svetog Luku, na vjeridbi svoje najmlađe sestre Bojane – pričaju komšije ubijenog mladića.

Nikola, dodaju komšije, bio je najmlađe dijete u porodici, a osim Bojane imao je još dvije starije sestre, koje su udate i žive u obližnjim selima.

– On je bio izvanredno dijete. Srednju školu završio je u Sopotu i poslije toga jedno vrijeme živeo je i radio u Beogradu, nakon čega je počeo da putuje. Uvijek bi se javio kada bi se sreli, nikakve probleme nije pravio, bio je pošten i kulturan mladić – rekle su komšije.

Podsjećanja radi, ubistvo se dogodilo na trgu u Bratislavi ispred Glavne pošte, a nadležne službe su obavještene da na pločniku nepomično leži povrijeđeni mladić. Po dolasku na lice mjesta mogli su samo da konstatuju smrt.

Kako ni poslije dva dana policija nije imala tragova koji bi mogli dovesti do napadača, objavili su video-snimak sa sigurnosnih kamera i pozvali građane da ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o mladićima sa snimka, to prijave policiji. Saopšteno je da se traga za četiri osobe koje govore srpski jezik, uzrasta od 20 do 35 godina.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO