Hronika

STRAHOTA U NIŠU Pedofil pipao djevojčice po polnim organima, stupao s njima u kontakt na gnusan način

Niška policija uhapsila je S.N. (62) iz ovog grada zbog sumnje da je 18. septembra na dječjem igralištu u Naserovoj ulici u Nišu dodirivao dvije djevojčice po polnim organima.

STRAHOTA U NIŠU Pedofil pipao djevojčice po polnim organima, stupao s njima u kontakt na gnusan način
FOTO: A. DIMITRIJEVIĆ/RAS SRBIJA

Maloljetnice su se požalile roditeljima na manijaka koji je identifikovan zahvaljujući snimku nadzornih kamera.

Ukoliko bude osuđen prijeti mu kazna zatvora od šest mjeseci pa do pet godina, koliko je predviđeno za krivično djelo nedozvoljenih polnih radnji za koje se sumnjiči.

Portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu Ivan Marković saopštio je da je S.N. određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden na saslušanje tužiocu.

– Osumnjičeni se tereti za dva krivična djela nedozvoljenih polnih radnji učinjenog na štetu osmogodišnje D.T. i V.J. stare sedam godina – rekao je Marković za Telegraf.

Kako saznajemo, S.N, koji živi u blizini dječjeg igrališta, često je šetao psa i tako je stupao u kontakt sa djecom.

– Djeca su prilazila da bi se poigrala sa psom, on bi ih milovao najprije bezazleno, a zatim bi ih dodirivao po intimnim dijelovima tijela. To je trajalo izvijesno vrijeme, ne isključuje se mogućnost da ima više oštećenih ali za sada su prijavljena samo ova dva slučaja – navode naši sagovornici upoznati sa ovim događajem.

Otac osmogodišnje žrtve S.N, koji nije želeo da mu se pominje ime, kaže da dvadeset godina živi u ovom dijelu grada, te da nikada nije strahovao za bezbjednost djece, jer je ovo miran kraj Niša.

– Strašno, šta da kažem, dijete mi se igralo iza zgrade, napamet mi nije palo da bi moglo nešto da joj se desi. Otkrili smo ga zahvaljujući snimku sa nadzornih kamera, ne mogu ni da pričam šta sam video. Nisam znao o kome se radi ali ga je jedna žena prepoznala sa video zapisa, pa sam ga prijavio policiji. Ne znam šta bi bilo da sam ga ja zatekao – kazao je ovaj čovek.

S.N. živi u stambenoj zgradi na samo par stotina metara od dječjeg igrališta. Njegove komšinice u neverici su nakon vijesti o hapšenju a još više zbog saznanja za šta se sumnjiči.

– Porijeklom je sa Kosova ali ovde sa ženom živi trideset godina, divni su ljudi. Nemaju djece, moja su odrasla kod njih, nikad se nisu požalila na njega. To je čovjek koji je uvek i svima bio na raspolaganju, sjećam se jedne situacije kada je moj suprug bio spriječen, usred noći je mene i moje dijete odvezao u bolnicu jer je imalo napad slijepog creva. On nam je predsjednik kućnog savjeta, sređuje zgradu, razvodi struju, kreči… Ma jednom rječju divan čovek… Njegova supruga me je pozvala i kazala da su ga odveli, strašno se potresla – priča Snežana Kostadinović. Kaže da doduše S.N. voli da popije a da onda postaje problematičan.

– Kad je pod uticajem alkohola umije da bude svadljiv i agresivan, ali kada je trijezan, to je da ga na ranu priviješ – ističe komšinica S.N.

Sa njom se slaže i Snežana Tomašević, kojoj je kako tvrdi, uhapšeni više puta pomogao.

– Na njega čovjek zaista može da se osloni, moju majku od 81 godinu u dva, tri ujutro vozio je u Hitnu pomoć. Mnogo sam se iznenadila, majka sam dvije djevojke, on je u mojoj kući boravio godinama i moja su djeca odlazila kod njega, nikada im nije uputio nijednu ružnu riječ. Ne poznajem ga kao takvog, to što ima problem sa alkoholom je dovelo do toga, možda je imao neko trenuno pomračenje svijesti – zaključuje komšinica uhapšenog Nišlije.

Kako Blic saznaje, S.N. je osuđivan zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija. Njegove komšinice kažu da znaju za događaj zbog kojeg je procesuiran.

– Bio je na prozoru, pijan, neka su ga djeca provocirala, posvađali su se a onda su ga zasuli kamenjem i svime što im je došlo pod ruku. Koliko znam, on im je tada zaprijetio nekom bombom, samo da ih uplaši, a oni su ga prijavili i zato je osuđen – objašnjavaju stanarke zgrade u kojoj živi S.N.

Prihvati notifikacije