Svijet

STRAHOVALA DA ĆE ZARAZITI DRUGE Medicinska sestra iz Italije oduzela sebi život zbog KORONA VIRUSA

Italijanska medicinska sestra, nakon što je pozitivno testirana na korona virus, oduzela je sebi život zbog bojazni da će zaraziti druge, saopštio je savez medicinskih sestara.

STRAHOVALA DA ĆE ZARAZITI DRUGE Medicinska sestra iz Italije oduzela sebi život zbog KORONA VIRUSA
Foto: Daniela Trezzi/Facebook/screenshot

Danijela Trezi (34) radila je na liniji prve krize na korona virusu u bolnici u Lombardiji, najteže pogođenom regionu Italije, prenosi Blic.

Nacionalna federacija medicinskih sestara Italije potvrdila je njenu smrt i izrazila svoju „bol i strepnju“ u sinoćnjoj izjavi, prenosi engleski Dejli mejl.

Savez je rekao da je medicinska sestra trpila “težak stres” jer se plašila da će prenijeti virus drugima dok pokušava da pomogne.

Posted by Daniela Trezzi on Wednesday, March 4, 2020

Danijela Trezi radila je na odjeljenju intenzivne njege u bolnici San Gerardo u Monci, oko devet milja od Milana, ali bila je u karantinu nakon što je pokazala simptome korona virusa i testirana pozitivno na bolest.

Federacija medicinskih sestara je takođe otkrila da se „slična epizoda dogodila prije nedjelju dana u Veneciji, s istim osnovnim razlozima“.

Svako od nas je odabrao ovu profesiju za dobro i, nažalost, i za loše: mi smo medicinske sestre – saopštila je federacija.

– Stanje i stres kojem su izloženi naši profesionalci su pod očima svih.

Generalni direktor bolnice San Gerardo, Mario Alparone, rekao je da je Danijela sjedila bolesna kod kuće od 10. marta i da “nije bila pod nadzorom”.

Pravosudne vlasti sada istražuju njenu smrt, prenose lokalni mediji.

Podaci koje je u četvrtak objavio italijanski istraživački institut pokazali su da je oko 5.760 zdravstvenih radnika zaraženo koronavirusom.

Scroll Up