Hronika

STRAVIČNO Roditelji unajmili radnika, on im NAPASTVOVAO KĆERKU (13)

J. A. (37) iz Mošorina uhapšen je zbog sumnje da je polno uznemiravao 13-godišnju djevojčicu u okolini Novog Sada.

STRAVIČNO Roditelji unajmili radnika, on im NAPASTVOVAO KĆERKU (13)
FOTO: A. DIMITRIJEVIĆ/RAS SRBIJA

Kako je potvrđeno za Telegraf.rs, osumnjičeni je poslije pet dana od hapšenja pušten na slobodu, a određena mu je mjera zabrane prilaska.

Prema saznanjima ovog portala, roditelji djevojčice unajmili su J. A. za radove na kući, a navodno polno uznemiravanje desilo se kada roditelji nisu bili tu.

Osumnjičeni je potvrdilo nam je Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu, saslušan 7. oktobra i tada mu je određen pritvor.

– Dana 07. 10. 2020. godine ovo Tužilaštvo je zaprimilo krivičnu prijavu PU Novi Sad PS Titel protiv J. A. (37) zbog krivičnog djela polno uznemiravanje, te je osumnjičenom J. A, nakon saslušanja, rješenjem Osnovnog suda u Novom Sadu određen pritvor zbog navedenog krivičnog djela – rekli su u pisanom odgovoru na pitanja Telegrafa.

Pritvor je, dodali su, ukinut 12. oktobra. Određena je mjera zabrane prilaska.

– A na prijedlog ovog Tužilaštva za određivanje mjere zabrane prilaženja oštećenoj. Osnovni sud u Novom Sadu je rješenjem od 12.10.2020. godine osumnjičenom izrekao mjeru zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja na minimalnu distancu od 200 metara, sa obavezom javljanja svakog mjeseca policiji – saopštili su.