Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

STRIKTNO SE PRIDRŽAVATI SVIH PREPORUKA Glavni koordinacioni tim razmatrao trenutnu situaciju

Politika
Autor:

Foto: Vlada RS

Glavni koordinacioni tim koji čine predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić održao je danas redovan sastanak na kojem je razmatrana trenutna situacija u Republici Srpskoj u vezi sa pojavom virusa korona.

Na sastanku je razmatrana trenutna epidemiološka situacija i analizirano sprovođenje svih dosadašnjih mjera Republičkog štaba za vanredne situacije i drugih institucija u borbi sa virusom korona u Republici Srpskoj.

– Premijer Višković upoznao je članove Glavnog koordinacionog tima da je Vlada Republike Srpske danas donijela odluke o odgađanju plaćanja poreskih obaveza privrednim subjektima, kao i rata kredita prema Investiciono-razvojnoj banci, do 30. juna 2020. godine, s ciljem ublažavanja poteškoća s kojima se privredni subjekti suočavaju u vremenu krize izazvne virusom korona – saopšteno je iz Vlade RS.

U saopštenju se dodaje da je premijer Višković podsjetio da su svi članovi Vlade Republike Srpske danas odlučili da 50 odsto naknada po osnovu ličnih primanja za mart bude upalćeno u Fond solidarnosti Republike Srpske, te da je data preporuka svim zaposlenima u javnom sektoru, osim u zdravstvu, da dobrovoljno odluče da li će određeni iznos svojih priamnja uplatiti u Fond solidarnosti.

Od novca prikupljenog u Fond solidarnosti biće izmireni porezi i doprinosi za radnike u realnom sektoru koji su zbog novonastale situacije prekinuli proces rada.

Na sastanku je ponovo apelovano na građane da se striktno pridržavaju svih preporuka nadležnih instutucija, kada je riječ o zaštiti od virusa korona, kao i na lica kojima je određena kućna izolacija da se strogo pridržavaju propisanih mjera.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO