Politika

STRIKTNO SE PRIDRŽAVATI SVIH PREPORUKA Glavni koordinacioni tim razmatrao trenutnu situaciju

Glavni koordinacioni tim koji čine predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić održao je danas redovan sastanak na kojem je razmatrana trenutna situacija u Republici Srpskoj u vezi sa pojavom virusa korona.

STRIKTNO SE PRIDRŽAVATI SVIH PREPORUKA Glavni koordinacioni tim razmatrao trenutnu situaciju
FOTO: VLADA RS

Na sastanku je razmatrana trenutna epidemiološka situacija i analizirano sprovođenje svih dosadašnjih mjera Republičkog štaba za vanredne situacije i drugih institucija u borbi sa virusom korona u Republici Srpskoj.

Premijer Višković upoznao je članove Glavnog koordinacionog tima da je Vlada Republike Srpske danas donijela odluke o odgađanju plaćanja poreskih obaveza privrednim subjektima, kao i rata kredita prema Investiciono-razvojnoj banci, do 30. juna 2020. godine, s ciljem ublažavanja poteškoća s kojima se privredni subjekti suočavaju u vremenu krize izazvne virusom korona – saopšteno je iz Vlade RS.

U saopštenju se dodaje da je premijer Višković podsjetio da su svi članovi Vlade Republike Srpske danas odlučili da 50 odsto naknada po osnovu ličnih primanja za mart bude upalćeno u Fond solidarnosti Republike Srpske, te da je data preporuka svim zaposlenima u javnom sektoru, osim u zdravstvu, da dobrovoljno odluče da li će određeni iznos svojih priamnja uplatiti u Fond solidarnosti.

Od novca prikupljenog u Fond solidarnosti biće izmireni porezi i doprinosi za radnike u realnom sektoru koji su zbog novonastale situacije prekinuli proces rada.

Na sastanku je ponovo apelovano na građane da se striktno pridržavaju svih preporuka nadležnih instutucija, kada je riječ o zaštiti od virusa korona, kao i na lica kojima je određena kućna izolacija da se strogo pridržavaju propisanih mjera.