Politika

"STVAR JE PROSTA" Govedarica tvrdi da se Vučić ogradio od Dodikovog dokumenta

Član Predsjedništva SDS, Vukota Govedarica, komentarisao je dokument koji je Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, poslao predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, tvrdeću da se Vučić ogradio od pomenutog dokumenta.

"STVAR JE PROSTA" Govedarica tvrdi da se Vučić  ogradio od Dodikovog dokumenta
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obavijestio je javnost da je u četvrtak dobio jedan dokument iz Republike Srpske od Milorada Dodika i Željke Cvijanović te da u pisanju tog dokumenta on lično nije učestvovao. Vučić je između ostalog rekao da je pročitao taj dokument i da će ga pročitati još dva puta kako bi ga bolje proučio, ali da o tom dokumentu neće ništa govoriti već da će o detaljima dokumenta govoriti Dodik i Cvijanovićka jer je to njihov dokument – ponovi je Govedarica.

On postavlja pitanje: Šta je vidljivo iz Vučićeve izjave?

– Vidljivo je da je Dodikov i Cvijanovićkin dokument misteriozan i da se Vučić lično ogradio od njihovog dokumenta. Naknadno ćemo od Milorada Dodika čuti da je riječ o dokumentu koji govori o neustavnom djelovanju Visokih predstavnika u BiH kao i Ustavnog suda BiH. Ovdje se otvara jedno veoma logično pitanje – poručio je Govedarica sa savog Fejsbuk profila.

On je upitao i zašto bi Vučić upoznao ili, kako navodi, bolje reći upozorio javnost cijelog regiona da on nije učestvovao u pisanju dokumenta koji govori o ulozi kancalarije OHR-a i određenim odlukama Ustavnog suda BiH?

Предсједник Србије Александар Вучић обавијестио је јавност да је у четвртак добио један документ из Републике Српске од…

Posted by Вукота Говедарица – Vukota Govedarica on Sunday, August 23, 2020

– Stvar je veoma prosta. Dodik je naknadno poslije Vučićevog stava, slagao javnost o sadržaju fantomskog dokumenta. U petak u poslijepodnevnim satima oglašava se predsjednica Republike Srpske. Ona kaže da dokument ne tretira pitanje Кosova. Bilo bi bolje da je gospođa Cvijanović rekla Кosova i Metohije. To je pravi srpski naziv za južnu srpsku pokrajinu. Ali, suština nije u pravilnom definisanju pojmova – navodi Govedarica, između ostalog.

Dodaje da je pažnja u ovom slučaju na dokumentu i njegovom sadržaju koji je još uvijek misteriozan.

– Ona se dodatno potrudila da objasni kako je “prioritetno nacionalno pitanje za Srbiju i Republika Srpska, a ne samo Кosovo“. Cvijanovićka je na kraju zaključila: “I ako negdje postoje određena rješenja koja se gledaju u paketu onda bi moglo da se kaže da su i ovo pitanja koja treba posmatrati u paketu“ – naveo je Govedarica.

Pročitajte još

On je, između ostlog upitao i  zašto se ustvari „Vučić na jedan elegantan način ogradio od dokumenta koji on nije pisao kao što je rekao, ponavljajući kako će ga u Beogradu kada budu pozvani, prezentovati Dodik i Cvijanovićka?“

–  Zato što predsjednik Srbije ne želi taj paket o kome govori Cvijanovićka. Zašto bi se u paketu našlo nešto što je teritorijalni integritet Republike Srbije i nešto što nije teritorijalni integritet Republike Srbije? Vučić se u stvari jasno ogradio o istinski sadržaj dokumenta koji je došao od dvojca iz Banjaluke jer mirnim putem želi da riješi pitanje Кosova i Metohije. Sve drugo je jedna šizofrena avantura za koju srpski narod nema snage ili jedna od mnogobrojnih predizbornih manipulacija režima u godini razorene ekonomije, epskih afera i lokalnih izbora – zaključio je Govedarica.