Hronika

SUMNJA SE DA IH JE ŽENA KRILA U KUĆI NEKOLIKO MJESECI Pronađeno dvoje maloljetne djece iz inostranstva

Vlasotinačka policija je, po prijavi Centra za socijalni rad, pronašla dvoje maloljetne djece iz inostranstva čiji boravak nije prijavljen.

SUMNJA SE DA IH JE ŽENA KRILA U KUĆI NEKOLIKO MJESECI Pronađeno dvoje maloljetne djece iz inostranstva
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Djeca su smještena u hraniteljsku porodicu, dok je protiv 51-godišnje žene, u čijoj kući su djeca pronađena, podnijeta prekršajna prijava, pišu Južne vijesti.

Predsednik Fondacije “Tijana Jurić” koja se bavi poboljšanjem bezbjednosti djece Igor Jurić, objavio je na Fejsbuku da su deca u kući bila sakrivena nekoliko mjeseci i traži odgovore od nadležnih.

U policiji ne navode iz koje zemlje su djeca i kako su dospjela u Vlasotince, a Jurić navodi da su iz Rijeke.

Kako kažu u policiji, oni su po prijavi preduzeli sve što je u njihovoj nadležnosti.

– Djeca su smještena u hraniteljsku porodicu, dok su policijski službenici privremeno oduzeli putne isprave djece i ovjerene saglasnosti roditelja sa kojima su, sa pomenutom ženom, ušli u Republiku Srbiju – kažu u policiji.

Takođe, protiv 51-godišnje žene podnijeta je prekršajna prijava po Zakonu o strancima, po kojem je svako kod koga borave strani državljani dužan da to prijavi policiji, što ona nije učinila.

Policija je sve spise dostavila Višem javnom tužilaštvu u Leskovcu na dalje odlučivanje, piše Telegraf.

Predsjednik Fondacije “Tijana Jurić” koja se bavi poboljšanjem bezbjednosti djece Igor Jurić objavio je na Fejsbuku da u pitanju sedmogodišnje i godinu dana mlađe dijete i da su u kući bila sakrivena nekoliko mjeseci.