Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na
Link je kopiran

Sumrak Tužilaštva BiH

Kolumne
Autor:

Foto: Srpskainfo/RAS Srbija

Tužilaštvo BiH raspolaže milionskim budžetom, ali nemaju 38 hiljada maraka za plaćanje vještačenja i konačno rješavanje istrage o avionskoj nesreći koja se dogodila u Banjaluci u maju 2012. godine u kojoj su poginula petorica članova Padobranskog kluba Banjaluka.

Punih šest godina iz pomenutog tužilaštva odgovaraju kako je „istraga u toku“, a da niko od nadležnih tužilaca nije prozvan za nedogovoran rad.

Da je BiH zemlja apsurda  govori i to da je vještačenje o uzrocima pogibije petorice mladih Banjalučana završeno prije četiri godine, ali po sistemu „koliko para, toliko muzike“ ovaj dokument je i dalje u ladici i sakuplja prašinu, jer nadležnima u Tužilaštvu, očigledno ovaj predmet nije prioritet.

Međutim, predmet avionske nesreće u Banjaluci samo je jedan u moru od kojih Tužilaštvo BiH godinama okreće glavu, pa tako dok se u zemljama regiona hapse „krupne ribe“ zbog korupcije i kriminala u BiH ovakvima, zbog nerada pomenutog tužilaštva, mogu samo cvjetati ruže. A cvjetaju malo je reći.

Podsetićemo vas gospodo u tužilačkim togama, da vas građani Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine redovno i preskupo plaćaju, dok vi u isto vrijeme, redovno ne radite svoj posao po pravilima struke.

I tako, ista priča već godinama se vrti u krug.

Vrtiće se ta priča i dalje, sve dok se neko ne sjeti da bi i tužioce trebalo s vremena na vrijeme, pozvati na odgovornost, a ne samo kažnjavati običan narod čim se za tako nešto ukaže prilika.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO