Hronika

SUPRUG UČITELJICE UŠAO NA ČAS I NAPAO DJEVOJČICU (10) Počupao joj kosu, prijetio, reagovala i policija

U surduličkoj Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj", u isturenom odjeljenju u selu Masurica, napadnuta je desetogodišnja učenica. Nju je napao suprug učiteljice koja je u tom trenutku bila u učionici. Motiv ovog napada, za sada, nije poznat.

SUPRUG UČITELJICE UŠAO NA ČAS I NAPAO DJEVOJČICU (10) Počupao joj kosu, prijetio, reagovala i policija
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Kako saznaje Telegraf, policijskoj upravi u Vranju je 9. oktobra prijavljeno da je u četvrtak, 8. oktobra ove godine u osnovnoj školi na području Surdulice u učionicu učiteljice došao njen suprug koji je počupao za kosu i prijetio desetogodišnjoj djevojčici.

Policija je odmah izašla na mjesto događaja i obavila razgovor sa svim akterima. O slučaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu.

Prema prvim informacijama koje su se pojavile u medijima, suprug učiteljice M.S. uletio je navodno u učionicu i istukao “dijete romske nacionalnosti ometeno u razvoju, dok je ono vrištalo i molilo da ga ne tuku”.

Učiteljica je, pišu, “svo vrijeme stajala po strani i ni na koji način nije reagovala”, već je, navodno tek “poslije časova počela da plače”.

Telegraf je pokušao da stupi u kontakt sa direktorkom škole Jasminom Blagojević, ali ona nije bila u kancelariji u tom trenutku, pa je rečeno da se jave kasnije. Međutim, na uporne pozive na broj telefona škole, niko se više nije javljao.