Kultura

Susreti nakon premijere "Ubistva u Orijent ekspresu": "Kestenburg" nastavlja saradnju s popularnim glumcima

Direktor Internacionalnog festivala studentskih pozorišta "Kestenburg" Aleksandar Pejaković i urednik festivalskog programa Neda Simić Žerajić prisustvovali su sinoć u Beogradu premijeri predstave "Ubistvo u Orijent ekspresu", Pozorišta "Boško Buha".

Susreti nakon premijere "Ubistva u Orijent ekspresu": "Kestenburg" nastavlja saradnju s popularnim glumcima
FOTO: VLADIMIR JABLANOV/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Nakon predstave razgovarali su sa upravnikom ovog pozorišta Igorom Bojovićem i glumcima Andrijom Miloševićem i Viktorom Savićem.

Do sada uspješna saradnja s beogradskim glumcima biće nastavljena i na narednom “Kestenburgu”, za koji su pripreme u punom jeku.

– Naši prijatelji izvanredni glumci Andrija Milošević i Viktor Savić izazvali su oduševljenje banjalučke publike. Sala Narodnog pozorišta bila je premala da primi sve one koji su željeli da pogledaju predstavu “Šećer je sitan osim kad je kocka”. Zato smo odlučili da ih ponovo pozovemo na “Kestenburg”, ovaj put u sasvim drugačijem izdanju jer to dugujemo publici – rekao je Pejaković.

Peti međunarodni festival “Kestenburg” održaće se od februara do juna 2023. godine na pet kontinenata.

Neda Simić Žerajić ističe da će naredno izdanje “Kestenburga” donijeti niz zanimljivih sadržaja i iznenađenja za publiku.

Prihvati notifikacije