Hronika

SVE BLIŽE RJEŠENJU DAVIDOVE SMRTI Podignuta krivična prijava protiv Željka Karana

MUP Republike Srpske podigao je krivičnu prijavu protiv patologa Željka Karana, koji je vršio obdukciju tijela ubijenog Davida Dragičevića, zbog zloupotrebe položaja, nezvanično je potvrđeno sa Srpskainfo.

SVE BLIŽE RJEŠENJU DAVIDOVE SMRTI Podignuta krivična prijava protiv Željka Karana
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Kako saznajemo izvještaj protiv Karana podnesen je prošle sedmice, a on se tereti da je pustio u opticaj lažni toksikološki nalaz o smrti Davida Dragičevića.

Prema tom toksikološkom nalazu, koji je rađen na aparatu bez certifikata i koji ne može otkriti tragove toksina u krvi, ubijenog Davida Dragičevića su optužili da je koristio LSD, marihuanu i alkohol. Toksikološki nalazi, koji su urađeni kasnije, pokazali su da to nije tačno.

Krivična prijava protiv Karana proslijeđena je Republičkom javnom tužilaštvu, rekla je Srni portparol Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Maja Đaković Vidović.

Ja sam izvršila provjere, Okružno tužilaštvo je tu prijavu proslijedilo Posebnom odjeljenju Republičkog tužilaštva za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika organizovanog privrednog kriminala jer je to u njihovoj nadležnosti – navela je Vidovićeva.

Portparol Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić rekla je Srni da će informacije saopštiti sutra.