Banjaluka

"Sve će regulisati kompanija" Vozačima električnih trotineta stižu kazne, a da nisu krivi

Električni trotineti koji su došli u Banjaluku pokazali su već tokom ove sedmice zašto ne treba da se radi sve na brzinu.

ELEKTRIČNI TROTINETI
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Kako smo i ranije objavili, električni trotineti, njih 200, nisu imali identifikacione naljepnice koje su obavezne po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja, pa je, kako su objavili mediji, zbog toga jedan Banjalučanin i dobio kaznu.

Pročitajte još

Menadžer operacija kompanije “BinBin” za Banjaluku Aleksandar Knežić u izjavi za Srpskainfo objasnio je zašto su električni trotineti izašli toliko brzo na ulice Banjaluke.

-Brzo se počelo iz razloga što je Grad tražio od nas uslugu da obezbjedimo električne trotinete prije početka turnira Srpska open. Sedam dana prije početka smo dobili rješenje i morali smo sve organizovati. U svemu tome je pokrenuta i komplet procedura svega. I registracije i naljepnica – istakao je Knezić.

Knežić je rekao da će sve kazne regulisati kompanija “BinBin” dok ne bude rješena registracija, koja će, bar prema njegovim riječima biti gotova sljedeće sedmice.

Podsjećamo, prema Zakonu o bezbjednosti saobraćaja, onaj ko ne bude imao identifikacionu naljepnicu ili kacigu tokom korištenja električnog trotineta, platiće kaznu od 100 do 300 KM.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu