Hronika

"SVE OD ČEGA SMO ŽIVJELI NESTALO ZA PAR MINUTA" Vatra progutala štalu domaćina na Manjači, stoka se ugušila od dima

U požaru koji je u četvrtak uveče izbio na imanju Dragoljuba Vukelića u mjestu Pervan kod Banjaluke pričinjena je ogromna šteta i u par trenutaka izgubili su sve od čega su živjeli.

"SVE OD ČEGA SMO ŽIVJELI NESTALO ZA PAR MINUTA" Vatra progutala štalu domaćina na Manjači, stoka se ugušila od dima
Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Požar je u štali izbio ko 21.50 časova, lokalizovan je oko 0.35 časova iza ponoći, međutim u tom periodu izgorjelo je sve što se nalazilo unutru.

Prema izjavi vlasnika osim štale, izgorjelo je 200 bala sena, 1.000 kilograma kukuruza, dok su se od dima ugušila dva bika, dvije krave i jedno tele – rekli su u Policijskoj upravi Banjaluka.

Oni su pojasnili da je o navedenom događaju obavješten dežurni tužilac OJT Banjaluka.

Prilikom požara povrijeđen je i vlasnik imanja, jer je kada je vidio vatru pokušao je da spase krave i bikove iz štale. On je tom prilikom zadobio opekotine po rukama, od lanaca.

Vlasnica imanja kaže da ne zna šta bi mogao biti zrok požara, ali tvrdi da niko nije imao razloga da im podmetne požar.

Štala je imala struju, pa bi najvjerovatnije uzrok požara mogle biti neispravne elektroinstalacije.

Mještani Pervana pričaju da Dragoljub živi sam u kuću, a da se izdržava od stoke i poljoprivrede, te da ima porodicu koja živi u Banjaluci.

– Bilo je skoro 22 časa kada sam kroz prozor vidio vatru, ali nisam mogao odmah prepoznati odakle dolazi. Obukao sam se i krenuo da pomognem, pa sam shvatio da gori imanje od Vukelića – ispričao je jedan od komšija.

Prema njegovim riječima okupili su se mještani koji su pokušali da ugase vatru, međutim ona se već bila razbuktala i nisu mogli ništa uraditi.

-Ubrzo su došli vatrogasci i ugasili vatru i spriječili da se možda proširi i na kuću. Međutim, za sijeno i stoku nije bilo pomoći. Sve je izgorjelo – kaže ovaj komšija.

Na licu mjesta i juče smo zatekli vatru koja je polako tinjala na jednom djelu štale, dok je Dragoljub gasio i polijevao imanje vodom da se slučajno opet ne plane.

Požar u Incelu

Požar koji je u četvrtak uveče izbio u krugu preduzeća „Incel“ stavljen je pod nadzor, ali je juče još uvek tinjala vatra, pa su mjesto obezbjeđivali  vatrogasci i policija.

Vatra je izbila u četvrtak u popodnevnim časovima, a veliki problem vatrogascima je predstavljalo to što je duvao jak vetar i širio požar.

Požar je izbio na dijelu gdje je uskladištena sječka i građa.

Kompletna Vatrogasna brigada grada Banjaluka je juče bila u pripravnosti.