Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“SVE RADIKALNIJA NEDJELA” Komšić osudio napad na sinagogu u kojem su POGINULE DVIJE OSOBE

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić oštro je osudio napad koji se dogodio ispred sinagoge u njemačkom gradu Haleu, a u kojem su poginule dvije osobe.

– Naojštrije osuđujem ovaj krajnje brutalan čin, koji se dogodio tokom obilježavanja jevrejskog praznika Jom kipur. Nadam se da će svi učesnici i organizatori ovog nedjela ubrzo biti privedeni i najoštrije kažnjeni – navodi se u saopštenju iz Komšićevog kabineta.

Dodaje se da, nažalost, ekstremne idologije nikada ne miruju te da se u posljednje vrijeme susrećemo sa sve radikalnijim nedjelima.

– Sve je više neprijateljskih stavova pojedinaca u obliku vjerske, nacionalne, socijalne ili rasne diskriminacije. Više nego ikada moramo biti odlučni u borbi protiv antisemitizma u Evropi i svijetu, borbi protiv rasizma, fašizma i svih oblika ekstremnih ideologija koje prijete civilizacijskim vrijednostima – ističe Komšić.

On je u ime Predsjedništva BiH, građana Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, uputio porodicama nevinih žrtava iskrene izraze saučešća, a povrijeđenima želim uspješan i brz oporavak.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO