Politika

"Sve to forsira EU" Dodik poručio da na nivou BiH neće biti uveden jedinstveni broj za hitne slučajeve

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas u Banjaluci da na nivou BiH neće biti uveden jedinstveni broj za hitne slučajeve.

Milorad Dodik
FOTO: SRNA

Koga je BiH spasila? Navedite mi jedan primjer. Sve što je na nivou BiH je trulo i ne vrijedi ničemu, sve se raspalo rekao je Dodik na konferenciji za novinare nakon sastanka predstavnika vladajuće koalicije.

On je naglasio da BiH nije država, već državna zajednica sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda, a da uvođenje jedinstvenog broja za hitne slučajeve forisira EU kao evropsku vrijednost.

Pročitajte još

– Smatram da su službe Republike Srpske efikasnije, nego što bi bile na zajedničkom nivou – naglasio je Dodik. 

“Otimanje imovine Srpskoj znači razbijanje BiH”

Dodik je rekao da će novim zakonom o nepokretnoj imovini Srpska vratiti u svoju nadležnost svu imovinu, pa i onu koja je ranije prenesena na BiH.

Dodik je istakao da je to pitanje riješeno jer, prema Dejtonskom sporazumu, imovina pripada entitetima.

On je poručio da otimanje imovine Republici Srpskoj znači razbijanje BiH.

– Mi u toj BiH nećemo biti. Ova ekipa ljudi neće razgovarati u Parlamentarnoj skupštini, u Savjetu ministara o tom pitanju jer je to pitanje riješeno – rekao je Dodik na konferenciji za novinare nakon sastanka predstavnika vladajuće koalicije u Banjaluci.

Komentarišući raniju odluku Ustavnog suda BiH o privremenom stavljanju van snage Zakona o nepokretnoj imovini za funkcionisanje javne vlasti Republike Srpske, Dodik je rekao da nijedan sud na svijetu ne donosi privremenu mjeru, poručivši da niko neće oteti imovinu Srpske.

– Pokušali smo da se prilagodimo ranijoj presudi. Mislili smo da je to dovoljno. Vratićemo svu imovinu u nadležnost Republike Srpske u sljedećem zakonu koji će biti na dnevnom redu – naglasio je Dodik.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije