Banjaluka

Svečana akademija za Dan grada: Nakon Srpska open i danas smo centar regiona

Uz brojne zvanice i prigodan kulturno-umjetnički program u SD „Borik“ održana je svečana akademija povodom obilježavanja Dana grada.

Akadmeija povodm dana grada
FOTO: A. ČAVIĆ

Gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je da je Banjaluka  danas centar regiona.

-Više od stotinu delegacija iz Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Slovenije, danas sa nama obilježava Dan grada. Sa nama su brojni gradonačelnici, ministri, istaknuti ljudi i istinski prijatelji našeg grada. Nakon turnira Srpska open, kada smo rekli da smo centar regiona, postadosmo to i danas na svečanoj akademiji – poručio je Stanivuković.

On se posebno zahvalio izaslaniku predsjednika Srbije Milošu Vučeviću koji je svojim dolaskom uveličao ovo slavlje.

Pročitajte još

-Naša Srbija nas uvijek posebno obraduje i to je zemlja na koju se možemo osloniti. Do sada su nas obradovali brojnim projektima koji su našem gradu dali nove sadržaje i posebnu ljepotu – rekao je Stanivuković.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitke rukovodstvu i svim građanima Banjaluke povodom Dana grada i dana kad je Banjaluka oslobođena, rekavši da Banjaluka obilježava svoj praznik u punom sjaju.

-Okupljeni u najboljoj namjeri i najljepšoj želji za napretkom rukovodstvu Grada Banjaluka, čestitam Dan grada. Smatram da treba da zajedno radimo na svim važnim projektima koji su od interesa za grad i njene građane, jer je Banjaluka suštinski glavni grad Republike Srpske i kao takva treba da pokaže svoje pravo lice – poručio je Dodik.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije