Društvo

Svečano predstavljena ekološka izložba „Ne vidiš drvo od šume, ne vidiš šumu od smeća”

Let’s Do It tim u BiH danas je svečano otvorio prikazivanje umjetničke instalacije “Ne vidiš drvo od šume, ne vidiš šumu od smeća”, koja simbolizuje prisutnost smeća u šumama.

Svečano predstavljena ekološka izložba „Ne vidiš drvo od šume, ne vidiš šumu od smeća”
FOTO: LET'S DO IT

Ova umjetnička instalacija nalazi se u Sarajevo City Centru i biće otvorena od 13. do 16. septembra 2022.

Svečanost je ujedno i najava velike volonterske kampanje “Kamo smeće?”, povodom Svjetskog dana čišćenja, koji se obilježava 17. septembra.

Svjetski dan čišćenja je najveći globalni volonterski pokret koji okuplja milione ljudi iz 191 države širom svijeta. Let’s Do It tim u BiH će uz pomoć lokalnih timova i partnera ove godine realizovati akcije na 40 različitih lokacija širom zemlje.

FOTO:  LET'S DO IT
FOTO: LET'S DO IT
FOTO:  LET'S DO IT
FOTO: LET'S DO IT
FOTO:  LET'S DO IT
FOTO: LET'S DO IT

Tokom trajanja izložbe, volonteri Let’s Do It projekta upoznaće posjetioce s akcijom, te će svi zainteresovani imati priliku da se na licu mjesta prijave na najveću volontersku akciju. Svi prijavljeni će na dan akcije od strane organizatora dobiti popratni radni materijal, osvježenje i hranu.

– Nakon dvije godine restrikcija, izuzetno nam je drago da akciju kao što je Svjetski dan čišćenja možemo organizovati u punim kapacitetima. Pored 40 planiranih lokacija, ekipe mogu čistiti individualno i nama poslati svoje rezultate, te na taj način biti dio ove akcije. Ponosni smo što Bosna i Hercegovina prati svjetske pokrete i učestvuje zajedno sa 190 drugih zemalja u akciji koja će pridonijeti ljepšoj i čistijoj planeti Zemlji – istakla je portparolka Let’s Do It projekta, Lajla Žalić.

Partner projekta i izložbe je Coca-Colina fondacija (The Coca-Cola Foundation).

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu