Magazin

Sveštenik objasnio šta da radite kad vam ne ide dobro u životu: Važno je da obratite pažnju na ovo, pogotovo ako razmišljate o grijehu predaka

Ponekad se dešava da vam nešto ne ide od ruke i onako kako ste zamislili, ma koliko se trudili. A ako ste primjetili da to baš traje i da vas jednostavno ništa neće, možda bi trebalo da potražite korijen problema malo dublje.

Sveštenik objasnio šta da radite kad vam ne ide dobro u životu: Važno je da obratite pažnju na ovo, pogotovo ako razmišljate o grijehu predaka
FOTO: SPUTNJIK SRBIJA/YOUTUBE

Mnogi Srbi u ovim situacijama razmišljaju o svojim precima i njihovim životnim greškama, jer misle da je možda riječ o grijehu predaka, a jedan sveštenik je objasnio kako da se sa ovom situacijom najlakše nosite.

Prema običajima, ukoliko članovima porodice ne ide u životu iz nepoznatih razloga, vjeruje se da je po srijedi grijeh predaka, a sveštenik Gojko Perović je objasnio kako se ova situacija rješava.

Pročitajte još

Grijeh predaka je nešto u šta se vjeruje u Srbiji i može da zadesi i deseto koljeno

– To ne bi trebalo da nas opterećuje. Ako nešto i postoji, to sam Bog zna. Naša vjera kaže da mi ne ispaštamo grijehe predaka. Ko god se krstio, rodio se za novi život. Sve pređašnje što je bilo, kroz gene i kroz krv – u vodi krštenja se pere. Tako da niko ne može i ne treba da opterećuje svoj život u tom smislu – rekao je sveštenik.

Dalje je dodao:

– Ali sada da li postoji nešto kao blagoslov ili kao prokletstvo na nekoj porodici, to je samo pitanje Božije volje i tu stvar onda nikako ne možemo ispraviti. Šta možemo da uradimo, možemo da živimo pobožno. Jevanđeljski gledano – naš život počinje sa krštenjem i mi od tada živimo potpuno novi život. Pitanje je da li čovek može sam da brine o sebi i porodici, a ne da popravlja samostalno neku Božiju nameru – to je nemoguće – dodao je sveštenik.

Napominje da kako je Bog donio neki blagoslov ili kaznu, tako će jednim mahom i da je odnose.

– Ono što se od ovog pokoljenja očekuje je da živi crkveno, da se ne odvaja od Boga i da svu svoju nadu polaže u Boga. Ljubav prema bližnjima, ljubav prema Bogu i ako to ispunimo, mi smo pred Bogom uradi sve što smo trebali – istakao je sveštenik, piše Žena Blic.

Dakle, ako ste se do sada opterećivali time da li plaćate tuđe grijehe, možda je vrijeme da počnete da razmišljate drugačije i da poslušate savjet ovog sveštenika. Ipak, najlakše je prebaciti krivicu na drugoga i zažmuriti pred sobom, budite iskreni i realni, a boljitak počinje sitnim koracima.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije