Hronika

SVJEDOCI MIJENJALI ISKAZ Nastavljeno suđenje za ubistvo Ivanovića

Na suđenju grupi optuženoj za ubistvo Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, danas su svjedoci tužilaštva R.R. i D.J. izjavili da većinu optuženih ne poznaju i da nisu čuli da se pominju u slučaju ubistva.

SVJEDOCI MIJENJALI ISKAZ Nastavljeno suđenje za ubistvo Ivanovića
FOTO: : SCREENSHOT/YOUTUBE/KOSOVO ONLINE

U nekim dijelovima iskaza svjedoci su pred sudom govorili drugačije u odnosu na iskaze koje su dali tokom ispitivanja u okviru istrage.

Svjedok R.R. iz Kosovske Mitrovice, majka Ivice Raičića, ubijenog 2014. godine, u prvobitnom iskazu tužilaštvu navela je da je grupa koja se dovodi u vezu sa ubistvom njenog sina povezana i sa ubistvom Ivanovića.

FOTO: VESNA LALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: VESNA LALIĆ/RAS SRBIJA

Ona je u decembru 2018. godine rekla da je nalogodavac isti, ali danas, pred sudom, nije potvrdila te navode, već je istakla da je zaboravila šta je tada rekla, kao i da većinu optuženih ne poznaje, prenio je RTS.

Pročitajte još

Drugi svjedok, D.J, bivši predsjednik opštine Leposavić, rekao je da nije poznavao Ivanovića koji je ubijen 16. januara 2018. godine ispred sjedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. Ni on nije mogao da potvrdi navode koje je dao ranije u iskazu.

Advokati optuženih smatraju da svjedočenja R.R. i D.J. nisu doprinijela rasvetljavanju činjenica u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.

Branilac optužene Silvane Arsović, advokat Jovana Filipović, rekla je da su su na ročištu imali svjedokinju koja se ničega ne sjeća, zaboravila je sve, čak i izjavu koju je dala tužilaštvu i policiji, i da nije ostala pri tim izjavama.

Dodala je da je i drugi svjedok iz nepoznatih razloga izmijenio svoj iskaz sa čim, kako smetra, treba da se pozabavi tužilaštvo.

– Do danas nismo imali da je neko u ovolikoj meri izmenio svoj iskaz, u potpunosti nisu željeli da sarađuju. Danas smo čuli neke druge stvari, da se ne sjećaju ili ne znaju, ili su te događaje povezivali sa nekim drugim događajima, koji se tiču njih samih a ne konkretno ovog slučaja – rekla je Filipovićeva.

Saslušanje novih svjedoka biće nastavljeno na ročištu zakazanom za 28. februar

Prihvati notifikacije